kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yıldız Kenter okulunun son yıldızı

Kent Oyuncuları'nın genç oyuncusu Yeşim Koçak, Hıncal Uluç'a göre geleceğin Yıldız Kenter'i olacak
Yeşim eğer çıplak fotoğraflar çektirir ya da TV dizilerinden birinde bir rol kaparsa, bu medyanın hızla üretip aynı hızla tükettiği sahte yıldızlar arasına adını yazar, o kadar... Yeşim'e bayıldım.... "Çözüm" Amerikalı yazar David Auburn'a Pulitzer Ödülü getiren bir oyun... Matematik dehası bir baba ve iki kızının yaşamlarından bir kesit. Nasıl sıcak, nasıl insanı hemen yakalayan bir oyun... Ben sahnede çok özlediğim Müşfik'i görmeye gittim.

Ve de karşıma Yeşim çıktı..

Müthiş... Çok müthiş bir genç kız bu.

SABAH yazarı Hıncal Uluç geçtiğimiz hafta tiyatro üzerine yazdığı bir yazısında Yeşim Koçak'tan işte bu sözlerle bahsediyordu. Uluç'un bu yazısı sonrası "Acaba kim bu kız?" diye merak ederken Yeşim Koçak'la röportaj yapmaya karar verdik. Yeşim'le bir söyleşi yapmak istediğimizi Hıncal Bey'e de söylediğimizde "Çok sevindim. Müsade ederseniz bu söyleşiye ben de katılmak isterim" dedi.

Böylece, Yeşim Koçak, Hıncal Uluç ve ben bir araya geldik.

EKOLÜ HEMEN ANLAŞILIYOR
* Hıncal Bey, Yeşim Koçak'ı izlediğinizde oyunculuğunu kime benzettiniz?

Uluç: Yıldız Kenter ekolünden geldiği belli oluyordu. Ama bence zaman geçtikçe kendi tarzını bulacak. Oyunu izlemeye gittiğimde Yeşim'in sahneye çıktığının üçüncü dakikası adeta Yıldız Kenter'i hissettim. Ama bu çok güzel bir şey. Samimi söylüyorum, ben de tiyatro yapmak istesem bu işe "Kenterler"den başlardım.

* Peki siz kimden etkileniyorsunuz?

Yeşim: Aslında ben tek bir kişiden etkilenmiyorum. Sevdiğim bir çok oyuncunun sevdiğim özelliklerinden esinleniyorum. Ama en çok da Yıldız Hoca'nın işine olan aşkına hayranım. Ben böyle bir aşkın ne kimsenin kimseye ne de bir mesleğe duyabileceğini sanmam.

* Güzel kadınların komik olamadığı söylenir, sizce Yeşim hangi tür oyunlarda başarılı olabilir?

Uluç: Tiyatrocu her türlü rolü oynar. Tiyatroda komedi başka bir şeydir. Mesela Yıldız Kenter'in "Çöl Faresi" isimli oyunu dünyanın en güzel komedisidir. Sahneleri de hala aklımdadır.

Yeşim: Ben de böyle bir ayrım yapmıyorum. Zaten en duygusal metinde bile komedi vardır. Önemli olan insan ilişkilerini çok iyi gözlemleyip komedi unsurunu bulup çıkarmak. İnsanlar televizyonda izlediği skeçleri tiyatro zannediyor. Ama bence televizyonda yapılan şeyler komedi değil Çünkü komedi hakikaten çok ciddi bir iştir.

Kenter Tiyatrosu, Tel: (0212) 246 35 89

Sansasyon için asla soyunmam
26 yaşındaki Yeşim Koçak, 1995 yılında konservatuara girmiş. Konservatuar öncesi iki yıl Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik bölümünde okudu. Koçak, istatistik okuduğu yıllarda kendi deyimiyle "deli gibi bir tiyatro tutkunu" olduğu için bir büyük cesaret örneği göstererek İÜ Konservatuar sınavlarına girmeye karar vermiş. O güne dek sadece iyi bir izleyici olan Koçak, sıkı bir çalışma sonrası 400 aday arasından sınavı kazanan 10 kişi arasına girmeyi başardı. Sınıf arkadaşları arasında M. Ali Alabora, Sanem Çelik gibi isimlerinde olduğunu söyleyen Yeşim Koçak "Bizim sınıftan çok ünlü çıktı" diyor. Daha önce yine "Kent Oyuncuları" ile "Martı" ve "Nükte" isimli iki oyunda küçük roller üstlenen Yeşim için ilk başrol deneyimini ise halen oynamakta olduğu "Çözüm" adlı oyun. Bu oyunun kendisi için bir teklif değil bir ödül olduğuna inanan Yeşim, "Kimse inanmıyor ama benim şöhret olmak gibi bir derdim yok. Sadece sağlıklı bir şekilde tiyatro yapmak istiyorum" diyor.

Yeşim, tiyatronun medyada "magazinel" anlamda yer almasından da şikayetçi, "Tiyatroya izleyiciyi sansasyonel şeyler yaparak çekmek yanlış" diyor. Ama ardından da ekliyor: "Eğer oynayacağım oyun gereği soyunmam gerekirse ben de soyunurum, fakat asla sansasyon yaratmak için soyunan biri olamam"

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır