kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kızım olmadan asla

ABD'li anne Betty Mahmudi'nin kızını İran'dan kaçırış öyküsünü anlattığı 'Kızım Olmadan Asla' isimli roman dünyayı gözyaşlarına boğmuştu. Bir Türk baba ise benzer mücadeleyi kızı Beril'i Fransa'dan kaçırırken verdi
Betty Mahmudi, küçük kızıyla birlikte İran'dan kaçış öyküsünü kaleme almış ve tüm dünyada yankı bulan bir bestseller'a imza atmıştı. ABD'li annenin yazdığı 'Kızım Olmadan Asla' adlı bu roman aynı isimle filme de çekilmişti. İşte bu dramatik öykünün benzeri yıllar sonra yine yaşandı. Tek bir farkla... Kızını kaçıran Türk bir babaydı ve kızıyla birlikte Fransa'dan kimliksiz kaçmayı başarmıştı.

Kızının dövülmesi sabrını taşırdı
Galatasaray Lisesi mezunu Engin Kandemir, Fransa'da tanışıp evlendiği Pascal Limarola'dan bir çocuk sahibi olur. Beril 3 yaşına geldiğinde Engin ve Pascal ayrılmaya karar verir. İşleri de bozulan Kandemir parklarda yatıp kalkar. Pascal'ın erkek arkadaşının kızını dövdüğünü duyan Kandemir çılgına döner. Beril'i kaçıracaktır.

İtalyan sınırında talihsizlik sürdü
Ancak Pascal, Engin'in pasaportundan kızının kaydının olduğu sayfayı yırtarak kaçış hesaplarını iyice zora sokar. Baba, henüz kimlik bile çıkartmadığı kızını alır ve sınıra doğru yola çıkar. Amacı İtalya'ya geçmektir. Ama Paris'te meydana gelen patlamalar sonucunda sınırlar kapanır.

Gazetelerde onun fotoğrafı vardı
Pascal polise kocasını ihbar etmiştir. Bütün gazetelerde, TV'lerde kızının ve kendisinin fotoğraflarını gören Türk baba ve kızı, Paris Emniyet Teşkilatı'nda çalışan bir arkadaşının yardımıyla sonunda İtalya'ya geçer. Trieste'den Suriye'ye yük taşıyan bir gemiyle kaçma yolunu seçer, ancak gemiyi 20 dakikayla kaçırır.

Türkiye'de sivil polis karşıladı
Tüm umutlarını yitirmişken pasaport mafyasına ulaşır. Büyük paralar karşılığında kızı Beril ve kendi adına düzenlenmiş sahte pasaportları bir gün içinde alır. Havaalanı güvenliğini de şans eseri atlatıp Milano-İstanbul uçağına biner ve vatanına doğru yola çıkar. Cesur baba Engin Kandemir ve küçük kızını, Atatürk Havalimanı'nda sivil polisler karşılar.

Esir hayatından kaçmıştı
Kocasının ailesiyle tanışmak için gittiği İran'da adeta esir hayatı yaşayan Betty Mahmudi, ülkesine gitmek için Türkiye'ye kaçmıştı

BİR AY SONRA SÖZ DÖNECEĞİZ
Öğrenciliği sırasında tanıştığı İranlı bir doktorla evlenen ABD'li Betty Mahmudi, kızını İran'dan nasıl kaçırdığını 'Kızım Olmadan Asla' adlı kitabında anlatmıştı. Amerika'da yaşadıkları sırada İran'da rejim değişince kocası Moody, "İran'ı çok özledim, gidelim bir ay sonra döneriz" diyerek Betty'i ikna eder. Fakat İran'a gittikten sonra Moddy'nin fikri değişir, ülkemin bana ihtiyacı var diyerek kalmaya karar verir.

KOCASININ KARAKTERİ DEĞİŞTİ
Ancak Moddy'nin, İran'a geldikten sonra karakteri de değiştirmiştir ve artık karısına kötü davranmaktadır. Betty kızını da alıp geri dönmek ister. Bunun üzerine Moody, Betty ve kızını eve hapseder. Betty kaçmaya karar verir ancak başarılı olamaz. Sonunda kocası, "Sen git ama kızım Mehtap burada kalacak" der. Betty, "Kızım olmadan asla" der ve birçok badire atlatarak, yasadışı yollardan Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'ne sığınır. Ardından da ülkesine geri döner.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır