kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu programa çıkanın hayatı değişiyor

atv'de yayınlanan Yarınlar Umut Olsun müthiş bir dayanışma fırtınası yarattı Umutları tükenmiş hastalara yapılan yardımların toplamı 52 milyar lirayı buldu
Ünlü tiyatro sanatçısı Metin Akpınar'ın sunuculuğunu üstlendiği, ATV'de yayınlanan "Yarınlar Umut Olsun" programı daha ilk bölümünde çok zor durumdaki iki aileye gerçekten umut oldu. Birçok sanatçının destek verdiği program sırasında izleyiciler bağış için adeta birbirleriyle yarıştı.

Kas erimesi yüzünden yıllardır yatağa mahkum olan Volkan Genç (20) ile 3 yaşındaki lösemi (kan kanseri) hastası Yakup Adar'ın yaşam öyküsü, ekran başındaki milyonlara hüzünlü dakikalar yaşatırken, canlı yayın yardım yarışına dönüştü. Gecenin en mutlu kişisi ise programı büyük bir ustalıkla sunan Metin Akpınar'dı. İki hasta için 27 milyar liraya ihtiyaçları olduğunu açıklayan Metin Akpınar, programın sonunda 32 milyar toplandığını öğrenince sevinçten havalara uçtu.

Bağışlar programın bitmesinden sonra da sürdü ve 52 milyar liraya ulaşıldı. 20 jeneratör, 30'a yakın tekerlekli sandalye, hava yastıkları, antika eşyalar ve bilgisayarların bağışlandığı programa yurtdışından da destek vardı. Canlı yayın sırasında eski İsveç Büyükelçisi'nin eşi Nil Hanım, gözyaşları içinde ne gerekirse yapacaklarını açıklarken, Almanya'dan Fırıncılar Derneği 5 bin euro'luk bağış yaptı.

Programa Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki şovundan sonra katılan Cem Yılmaz ise yaptığı anlamlı bağışla sevenlerinin gözünde bir kez daha büyüdü. Programın başında açık artırmada en fazla parayı ödeyecek olan insanları arabasıyla Boğaz turuna çıkaracağını açıklayan Cem Yılmaz'ın, "Metin abi böyle bir program yaptığınız için sizi kutluyorum. Gülşen Hanım'ın oğlu için yaptıkları beni duygulandırdı. Program için size verdiğim söz aynen geçerli. Ayrıca Volkan için gereken parayı ben vermek istiyorum" demesi halkı da ateşledi.

3 milyar liradan açık artırmaya giren Hülya Avşar ile tenis maçı ise fiyatı 5 milyara çıkaran bir yardımsevere kaldı. Özcan Deniz'e yeni albümünün bir şarkısında vokal yapmak isteyenlerin sayısı ise rekor kırdı. Nasuh Mahruki ile tırmanış yapmak isteyenler de kesenin ağzını çekinmeden açtı.

Akpınar programdan sonra şöyle dedi: "Ben milletimin bu kadar güzel olduğunu zaten biliyordum. Bu kanıtlanınca sevincimden havalara uçtum. 'Ben bu millete 40 senemi verdim' gibi laflar ediyordum. Şimdi benim verdiklerimin ne kadar az olduğunu anladım."

Tedavi süresi 3 yıl
Yakup Adar (3) 5 çocuklu Adar ailesinin en küçüğü. Babası Ezdin ve annesi Ayşe Adar, Siirt'te hayvancılık yapıyor. Siirt'te lösemi teşhisi konulunca Yukup'u İstanbul'a getiriyorlar. Kentteki bütün hastaneleri dolaşıyorlar. Ancak hepsinden aynı cevabı alıyorlar: "Tedavi için milyarlara ihtiyaç var." Ezdin Adar son çare olarak eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Nurettin Sözen'in başvuruyor. Ondan da beklediği cevabı alamayınca, bütün umutları sona eriyor.

Adar ailesi çaresiz Siirt'e dönmek için Esenler Otagarı'nın yolunu tutuyor. Tam bilet kuyruğundayken Ezdin Adar'ın cep telefonu çalıyor. Hattın öbür ucunda programın yetkilileri vardır. Yakup hemen Çapa Tıp Fakültesi'ndeki Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'na yatırılır ve tedavisi başlar. Doktorlar tedaviden umutlu. "Tam vaktinde geldi" diyorlar.

İnternete girecek
Tam 13 yıldır kas erimesi yüzünden dört duvar arasında yaşayan Volkan, annesi ve kardeşiyle İstanbul Tozkoparan'da yaşıyor. 200 milyon lira emekli aylığının 115 milyonunu kiraya veren kalanıyla da iki çocuğa bakan anne Gülşen Genç, "Oğlum yıllardır gün yüzü görmedi. Hayattan hiç tat alamadı. İnsanların yardımıyla oğlum ikinci defa dünyaya geldi" diyor.

24 saatini Volkan'a adayan anne Gülşen Genç, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün zor durumdaki aileye bağışladığı Gemlik'teki yazlığa Volkan ile her yaz gideceklerini söylüyor.

Volkan'ın en büyük uktesi askere gidememek. Bunu Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'na anlatmak istiyorum" diyor. Bir Cumhurbaşkanı Sezer ile tanışmak istediğini söylüyor.

Hangi hediyeye en çok sevindiğini soruyoruz. "Bilgisayar mühendisi olmak istiyordum ama olmadı. Ama şimdi bir bilgisayarım olacak" diyor.

Ali ÖZTÜRK - Alper URUŞ - Öge DEMİRKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır