kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yorum hatası Davos'tan döndü

İbrahim Betil'in yöneticilik yaptığı banka, bir şirkete teminat mektubu verir. Ancak, murakıp 'nakit kredi' diye yorumlar. Betil, çözüm için uzun bir yol kateder
Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Başkanı İbrahim Betil'in 'Hafiften Bankacılık' adlı kitabı anılarla dolu. İşte uzun yıllar banka yöneticiliği ve sahipliği yapan Betil'in 'Davos'ta Bir Buluşma' başlığı altındaki bir anısı: "Yöneticiliğini yaptığım bir bankada benden önceki dönemlerde yapılan bazı uygulamalar nedeniyle ve bankalar yeminli murakıplarının bazı yorum hataları sonucu sıkıntılı bir durum vardı. Bankanın bir şirkete verdiği teminat mektubunu murakıp arkadaşımız 'Nakit Kredi' olarak yorumlamıştı. Dolayısıyla banka, o şirkete yasal hakkından daha çok kredi kullandırmış gibi gözüküyordu. Yönetim kuruluyla birlikte bizim karşı görüşlerimiz alınmadan birden bire kendimizi mahkemeye verilmiş bulduk."

Betil, bu olaydan sonra Ankara'ya gidip, müsteşarla görüşüp itiraz etmiş. Ancak müsteşar dosyayı incelemeden imzaladığını ve yeniden inceleyeceğini söylemiş. Oysa dosya mahkemeye gitmiş, savcı ifade almak için tebligat çıkarmıştır. Savcıdan bir süre beklemesi rica edilir; ancak dosyanın tekrar geri çekilebilmesi için bakanın imzalı onayı gerekmektedir. Bu noktada bakan ile görüşmek kaçınılmaz bir hal almıştır. Aksilikler birbirini izler ve bakan, işlerinin çokluğu nedeniyle Betil'le görüşemez. Devamını Betil şöyle anlatıyor: "Tam o sırada Başbakan, ilgili bakanın ve müsteşarın topluca Davos'ta olacağı haberini aldım ve hemen Davos'a hareket ettim."

'ÖZAL İLE GÖRÜŞTÜM'
Özal'ın Papandreu'yla buluşmasının gerçekleştirdiği Davos'ta Betil, müsteşarın yakın ilgisini görür, Devlet Bakanı Yusuf Özal'la da bir görüşme gerçekleştirir. Betil, Bakan Yusuf Özal'a savcıdan dosyayı bekletmesini rica ettiklerini iletir. Yusuf Özal'ın tepkisi sert olur: "Savcı görevini ihmal etmiş; Adalet Bakanı'nı uyarmam gerekir." Betil bu cevap karşısında Turgut Özal'la görüşmenin kaçınılmaz olduğu kanısına varır. Ve Özal'la görüşür. Betil, görüşmeyi şöyle anlatır: "Bir nefeste olayı anlattım. Başbakan Özal sakin sakin dinledi. Bana güvendiği için yasadaki boşluğu bizim lehimize kullanmaya karar verdi. Yanındakilere, 'Halledin işini' diye talimat verdi."

Böylece, Betil uzun bir maratonun ardından büyük mutluluk içinde Türkiye'ye döner...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır