kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Unlü mimar ask tuzağıyla öldürüldü

Ankaralı mimar Ahmet Merih Karaaslan'ın, Rus kadını yem olarak kullanan gasp çetesinin kurbanı olduğu ortaya çıktı. Zanlılar "Kod 94" şifresiyle harekete geçmiş
Ankara'da pekçok otel ve iş merkezinin projesinde imzası olan mimar Ahmet Merih Karaaslan'ın katil zanlısı 1'i kadın 4 kişi yakalandı. Zanlılar, Karaaslan'ı "aşk tuzağı"na düşürerek öldürdüklerini itiraf ettiler.

Ahmet Merih Karaaslan, Cinnah Caddesi 39-1 numarada bulunan Karaaslan Mimarlık Şirketi'nde, çaycı tarafından kanlar içinde bulunmuştu. Elleri arkadan bağlanan Karaaslan'ın vücudunda 16 bıçak darbesine rastlanmıştı. Katillerin, Karaaslan'a ait cep telefonu ile değerli eşyalarının alındığı belirlenmişti. Cinayeti aydınlatmak için harekete geçen polis, katillerin çaldıkları cep telefonunu Ankara Dikmen'de sattıklarını belirledi. Telefonu satın alan kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda katillerin robot resimleri çizildi. Sabıkalı kişilerin fotoğrafları robot resimlerle karşılaştırıldı. Robot resme çok benzeyen Celil Köylü (30) adlı sabıkalı, çelişkili ifadelerinin ardından cinayeti itiraf etti. Çok sayıda sabıkası bulunan Celil Köylü, cinayeti arkadaşı Hacı Ahmet Yılmaz (38) ile birlikte gerçekleştirdiğini söyledi. Bunun üzerine Hacı Ahmet Yılmaz da gözaltına alındı. Yılmaz, olayı nasıl gerçekleştirdiklerini şöyle anlattı:

'ÇEK VERMEK İSTEDİ'
"Mimar ile daha önceden telekız konusunda tanışıyorduk. Onu kadın bulma bahanesiyle tuzağa düşürecektik. Celil'in Rus eşi İnna'yı yanıma alıp mimarın bürosuna girdim. Az sonra da Celil içeri girdi ve 'Karımla ilişkiye girmişsin. 30 milyar vermezsen kötü olar' diyerek sıkıştırmaya başladı. Mimar yanında para olmadığı için çek vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine tuvalete gitme bahanesiyle onu alt kata indirdik. Celil ile önceden anlaşmıştık. Birimiz 'kod 94' dediği zaman onu öldürecektik. Ve bu şifreyi söyleyip mimarı bıçaklamaya başladık. Bıçak, darbelere dayanamayıp kırıldı. Olaya hırsızlık süsü vermek için eşyalarını alıp kaçtık."

Bir dönem Mimarlar Odası Genel Sekreterliği yapan Karaaslan, Gazi Üniversitesi'nde de öğretim görevlisiydi. Ünlü mimar, Ankara'da Bulvar Palas, Teras Evler, Altındağ Belediye binası ile Nevşehir'deki Peritowers Otel'in projelerine imza atmıştı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır