kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Otobüsün orijinal halini bozmuşlar

Kazalara karşı kendini savunan Mercedes-Benz Türk: Asıl sorumlu otobüslerin orijinal halini bozanlardır
Mercedes-Benz Türk, kendi otobüslerinin sebep olduğu iddia edilen kazalara açıklık getirdi. Önce, 1997'de Konya Karapınar'da 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza, ardından "Cep telefonu ABS'yi kitledi" başlığı ile medyada geniş yankı bulan kaza Mercedes-Benz Türk yetkililerinin başını ağırtmıştı. Uzun süredir konuyla ilgili incelemeler yapan Mercedes-Benz Türk'ten sonunda yazılı bir açıklama geldi.

SİGORTASI SÖKÜLMÜŞ
Açıklamada daha önce de aynı şekilde kamuoyuna duyurulan yangın olaylarının incelemesi sonucu, araçların tümünde kullanım ve bakım talimatlarına aykırı yapılmış değişiklikler tespit edildiği açıklandı. Örnek olarak da orijinal sigortaların 3 misli güçteki sigortalarla değiştirilmesi, elektrik kablo demetine bilinçsiz müdahaleler ve özel çelikten imal edilmiş yakıt borusunun lastik hortumla değiştirilmesi gösterildi.

Aynı özellik ve koşullarda üretilip, Batı Avrupa'da faaliyet gösteren 0403'lerden hiçbirinde yangın olmadığının belirtildiği açıklama şöyle:

"Birkaç ay önce, 'cep telefonu ABS'yi kilitledi başlığı ile medyada geniş yankı bulan kazadaki 0403 incelendiğinde, araçtaki ABS'nin aylar önce çıkarılmış olduğu ve hata ikaz düdüğü çalmaması için de sigortasının söküldüğü belirlenmiştir. İlginç olan, olaylarda birilerinin, medyadan ve itfaiyeden önce olay yerine vararak, araç sahibi ile temasa geçerek, bazı eylemleri organize etmesidir. Anılan nedenlerle meydana gelen müessif kazaları kullanarak, maddi çıkar sağlamaya çalışan bir menfaat grubu, uzun süredir şirketimiz aleyhine bir karalama kampanyası sürdürmektedir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır