kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dev hediye çıldırttı!

Bayındırlık Bakanlığı'nın ihalelerine katılan bir müteahhit bir süre önce Bakanlık Müsteşarı Ali Helvacı'nın evine "hediye" olarak dev ekran bir TV gönderdi. Hediye kargoyla geldiğinde Helvacı evde yoktu. Eşi, Bakanlığa telefon edip "hediye"den haberdar etti.
Helvacı makamından apar topar çıkıp evine gitti. Müteahhit tam anlamıyla baltayı taşa vurmuştu. Çünkü, Helvacı daha önce adını kullanarak iş takibi yapan bir kişiyi polise teslim etmiş, yılbaşından önce de bir genelge yayınlayarak "Vurgun Operasyonu" ile sarsılan bakanlıktaki personelin ajanda ve takvim bile olsa hiçbir şekilde hediye kabul etmemeleri talimatı vermişti.

Ancak bu tavrına rağmen, evine böyle bir hediye gönderilince çılgına döndü. Hediye TV'nin üzerindeki karttan müteahhite ulaştı ve, "Hediyesini hemen aldırmasını" istedi. Müteahhit ise ısrarla hediyesinin kabulünü istedi. Bu sözler üzerine sinirlenen Helvacı, "TV'yi yarım saat içinde ya aldırırsınız, ya da pencereden atarım. Atarken de basını buraya çağırırım" dedi. Bu tehdit üzerine müteahhit yarım saat içinde TV'yi geri aldı.

SABAH'ın konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Müsteşar Helvacı, olayı doğruladı, ancak "Hediyeci müteahhitin ismini anımsamadığını" söyledi. Helvacı olayı şöyle anlattı:

"Bir müteahhit kendince bir hediye göndermiş. Dev ekran TV'yi görünce sinirlendim. TV'ye iliştirdiği karttan kendisini aradım. Hediyeyi geri almasını söyledim. Israrlarıma rağmen geri almak istemedi. Ben de bunun üzerine TV'yi pencereden aşağıya atacağımı söyledim, aynı gece hediyeyi geri aldı. Çocuklarıma hesabını veremeyeceğim hiçbir şeyi kullanmam ve kullandırmam."

Evinde 55 ve 37 ekran 2 televizyonu olduğunu ekleyen Müsteşar Helvacı, sözlerine şöyle nokta koydu: "Her zaman dürüst bir insan oldum. Dürüst bir şekilde yaşadım. Çocuklarımın boğazından haram lokma geçmesine izin vermedim. Vermem de..."

Necdet PEKMEZCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır