kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Bir Tayyip gider başka Tayyip gelir'

Anayasa Mahkemesi'nin kararı için "Önümüzü tıkarlarsa, başka Tayyipler gelir" diyen Erdoğan, kararı farklı değerlendiren üniversite hocalarına "Hukuk size de lazım olacak" uyarısı yaptı
Anayasa Mahkemesi kararıyla milletvekilliği engellenen AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Tayyip Erdoğan'ın önünü mü tıkadılar, bir başka Tayyip Erdoğan var" dedi. Erdoğan, dün Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirmek üzere önce Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu, ardından da Kurucular Kurulu'nu topladı. İki toplantı arasında Ak Parti Ankara İl Başkanlığı Binası'nın açılış törenine katılan Erdoğan, burada parti otobüsünden Ak Partililer'e hitap etti. Erdoğan, vatandaşın gösterdiği coşkunun Ak Parti'nin iktidara yürüyüşünün göstergesi olduğunu söyledi. Partililerin "Vur vur inlesin, hükümet dinlesin" sloganları üzerine, partisinin barış, sevgi, kardeşlik için vurmaya değil, yaşamı düzeltmeye geldiğini belirten Erdoğan, ülke için iyi şeyler yapmak istediklerini ifade etti.

DAHA GÜÇLÜYÜZ
Partisinin duygusal hareket eden değil, bilimi, aklı, ahlaki değerleri ön plana çıkaran bir parti olduğunu ifade eden Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Ak Parti hakkındaki kararına değindi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu karar, verilmiştir. Eyvallah. Kurucu üye olamayacağımızı kabul edelim... Ardından genel başkanlığımıza tedbir konulması istemini mahkeme oybirliğiyle reddetti. Başörtülü arkadaşlarımız ile ilgili istemi de reddetti. Başörtülü arkadaşlarımızın siyaset yapabileceğini Anayasa Mahkemesi açıklamış oldu. Gerekçeli karar açıklansın, sizlere ne yapacağımızı söyleriz. Biz bu yola çıktığımızda bunun uzun soluklu bir yol olduğunu sizlere söylemiştik. Millete hizmet yolunda biz maraton koşucusuyuz. Bunu böyle bilin. Biz bugün dünden daha güçlüyüz, yarın bugünden daha güçlü olacağız. Bizim genel başkanlığımıza tahammül edemeyenler var ya, bunlar ideolojileri veya siyasi düşünceleri doğrultusunda hukuku şekillendiriyorlar. Hukuk, ideolojiye ve siyasi anlayışa göre şekillenmez. Hukuk, haktır. Kanunlar değişir, ama hukuk değişmez. Türkiye bir kanun devleti değil, hukuk devletidir. Elbise ortadadır; o, hukuk devletidir."

ALLAH'A YASLANIN!
Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili olarak üniversite öğretim görevlilerinin farklı görüşler savunduğunu anlatarak, "Üniversite hocalarına da sesleniyorum: İdeolojileri ne olursa olsun saygı duyarım, ama sizi de hukuka saygı duymaya davet ediyorum. Çünkü, bu hukuk onlara da lazım olacak" diye konuştu.

Düşüncelerini ifade eden insanların haklarının garanti altına alınmadığını, yolsuzluk yapanların güvence altında olduğunu iddia eden Erdoğan, kendisi için "Başbakan olamazsın" dendiğini, ancak Ak Parti'nin şahıs merkezli değil kolektif akla dayanan bir parti olduğunu kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir siyasi parti bir şahısla ayakta duruyorsa, dehleyin gitsin. Şimdi, insan fanidir, ölüverdi. Ne olacak? Ak Parti kapanacak mı? Tayyip Erdoğan'ın önü mü tıkandı, bir başka Tayyip Erdoğan var. Bizde sistem yürüyor. Bir söz vardır ya; direğe yaslanma fanidir, ağaca yaslanma çürür, Allah'a yaslan ki ayakta kalasın."

Erdoğan'dan sonra konuşan Ak Parti TBMM Grup Başkanı Bülent Arınç hiçbir kurumdan ve kişiden destek görmediklerini ifade ederek, "İnsanlar, bu milletin hakiki kurtuluş savaşını yapmak için Ak Parti'de birleşti" derken, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül de önlerini kesmek için birçok yollara başvurulduğunu, ama milletin buna müsaade etmeyeceğini ifade etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır