kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Kapitalist oyunu' diye tenisi bırakmış

Bankalara sermaye desteği operasyonuyla ilgili koalisyonun MHP kanadı ile Devlet Bakanı Kemal Derviş arasında "istifa" sinyali de içeren tartışmalar arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.
Alınan bilgilere göre, MHP adına Derviş ve ekibi ile görüşmeye giren Devlet Bakanı Faruk Bal, Derviş'in "Ya bana güvenirsiniz, ya da bu işi bırakırım" çıkışı karşısında gerildi. Derviş'in her fırsatta istifa tehdidi ile hükümeti sıkıştırdığını belirten Bal, sert bir şekilde "Siz bilirsiniz" dedi ve toplantı masasından kalktı. Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan araya girerek, "Abi bir saniye" dedi. Ancak Bal, Devlet Bahçeli ile görüşeceğini belirterek çıktı. Hava buz gibi oldu. Bu gergin ortamda ne yapacağı merakla beklenen Derviş, tenisle ilgili bir anısını araya sıkıştırıverdi: "Ben, 14 yaşına kadar Türkiye'nin en genç, en yetenekli tenisçisi idim. Daha sonra, 'kapitalist oyunu' diyerek bir süre bıraktım. 22 yaşında yeniden tenise başladım."

Derviş'in kulislerde dolaşan bir başka sözü de hayli ilginç. Anlatılanlara bakılırsa Derviş, kendisini eleştirenlere Fransa'nın efsanevi Devlet Başkanı De Gaulle'ü örnek verdi ve "De Gaulle de önce tepki gördü. Ancak, Fransa'yı düzlüğe çıkaran De Gaulle oldu ve sonradan çok güvendiler" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır