kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Güzin Ablamız da zamana uydu!

1970'li yıllardan beri gençlere gazete sütunlarından yol gösteren Güzin Sayar, yıllar geçtikçe adeta evrim geçirdi. Güzin Abla'nın çareleri de dertlerle birlikte değişime uğradı

Güzin Abla yıllardır hepimizin dert ortağı... 1970'lerden beri, özellikle genç kızlar kimselere açamadığı sorunlarını onunla paylaştı. Yıllar itibariyle Güzin Abla'ya gelen mektuplar ve onun okurlara verdiği yanıtları da değişime uğradı. Sorunların bazıları aynen kalsa da birçoğu yerini modern hayatın dertlerine bıraktı. Dün daha çok sivilce ve kısa boydan yakınılırken, bugün silikon taktırsam mı, diye soruluyor. Değişen sadece dertler mi? Güzin Abla'nın çareleri de zamana uydu.

İşte Güzin Abla'nın benzer sorunlara yıllar önce ve bugün verdiği cevaplar. Değişen sadece sorunlar değil, Güzin Abla'nın kendisi de çok değişmiş...

KOCA DAYAĞI 1981

Sevgili Güzin Abla,
Kocamla 6 yıl son derece geçimsiz bir hayat yaşadıktan sonra evden ayrıldım ve boşanmak istedim. Ama kocam karşı çıkıyor. Beni gördükçe de ağza alınmayacak laflar ediyor ve dövüyor. Bu davranışları ağrıma gidiyor, çocuklarımın annesiyim ama şimdi soruyorum ne yapmalıyım?

***

Çocuğum, yuvanın yıkılmasının çok aleyhindeyim. Hele arada çocuk olunca... Onun için sana "Boşan" diye akıl vermem. Bir ailenin parçalanmasında payım olsun istemem. Kocan da ailenin bir arada kalmasını isiyor, ona bir şans daha ver. Yuvanı sen ol sakın dağıtma. Bir kez daha dene ve evine dön.

(19 Mayıs 1981)

AKRABA EVLİLİĞİ 1975
22 yaşında genç bir kızım. Küçüklüğümden beri dayım bana "gelinim" gözüyle bakar. Oğlu benden iki yaş küçük ve beni seviyor. Ama ben sevmiyorum. Onu beğenen çok kız var, ama o ille de beni istiyor. Razı olursam ailem beni verecek. Ben başkasından hoşlanıyorum. Akrabam olmasına ve beni çok sevdiğini bilmeme rağmen dayımın oğluyla evlenmek istemiyorum ne yapmalıyım?

***

Güzel kızım, hayal peşinde koşma. Hazır, ortada seni küçüklükten beri seven bir genç var. Aileniz de isterken ne diye, peşinden iki adım atmakla yetinen gencin "Bir gün beni ister" umuduna kapılıyorsun. Hayal peşinde koşacağına mutlu bir evlilik yapsana. ( 19 Şubat 1975)

AKRABA EVLİLİĞİ 2000
Sevgili Güzin Abla, 21 yaşında bir genç kızım. Sivaslıyım ve bir genci seviyorum. O da beni seviyor ama ailem bunu bilmiyor. Evlenmeyi düşünüyoruz ama, yakınlarımız bunun geleneklerimize aykırı olduğunu, benim bir akrabam ile evleneceğimi söylüyor. Ne yapmalıyım?

***

Sevgili kızım, sevenlere keşke yardımcı olabilseydim. Ancak, gücüm aileleri razı etmeye pek yetmiyor. Yakın akrabalar arasında evliliğe karşı çıkılmasının tek nedeni, sağlık sorunlarıdır. Çünkü bilimsel olarak yakın akraba evliliklerinde kan bağı olduğundan aynı kanı taşıyan insanların evlenmesi tıbben sakıncalıdır. Bu nedenle yakın akrabanla evlenmemeni öneririm...

(25 Şubat 2000)

KOCA DAYAĞI 2001
Sevgili Güzin Abla, 34 yaşında çalışan bir bayanım. Altı yıl önce, eşimi severek evlendim. İki çocuğum var. Eşim her gece beni sekse zorluyor. Bazen gerçekten istemediğimi dile getirince dövüyor. En ufak şeyde öldüresiye dayak yiyorum. Boşanmayı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

***

Sevgili Kızım, onsuz da yürütebilirsin. Biraz cesaret yeterli. Kocası tarafından "öldüresiye" dövülen kadınların, kocalarını sevebildiklerine inanabilmiş değilim. Kadını kendine köle gibi gören ve seks ihtiyacı için kullanan bu tür erkeklerin eğitime ihtiyacı var! Kızım, çocuklarını düşün ve o adamdan bir an önce ayrılıp kurtul.

(12 Ocak 2001)

BUKET AŞÇI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır