kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Hani bunun Kıbrıs'ı
Merkez Bankası'nın 2001 sonunda piyasaya sürdüğü ve enflasyon canavarının son ürünü olarak nitelendirilen 20 milyon liralık banknotlar Kıbrıs'ı yok saydı. Arka yüzünde Efes Antik Kenti, ön yüzünde ise Atatürk portresi ve dünya haritasının yer aldığı banknotta, Akdeniz'de Kıbrıs Adası'nı arayanlar gözlerine inanamadı.
Tüm Metin

  Kendimi feda ettim
Fotoğrafçı Hakan Kütükçüoğlu'nun stüdyosunda giyinirken gizlice görüntülenen manken Emine Ün, gizli kamera görüntülerini bir televizyon kanalına verince tepki çekmişti. Podyum dünyasına bomba gibi düşen, mankenlere 'Acaba kurbanlardan biri de ben miyim?
Tüm Metin

  Haplanan insanları artık çekemiyorum
Aslında hiç şarkı söylemedi. Ama o Türkiye'nin yerli Madonna'sıydı. Bir nesil onun ilklerini taklit ederek yetişti. 70'li yıllarda doğan genç kızlar onun gibi dövme yaptırdı, onun gibi dağıttı. Billur Kalkavan demek her zaman özgürlük demekti.
Tüm Metin

  Bırak Kadir Abi sevinsin gariban
Çapkınlığıyla tekrar gündemin zirvesine oturan Kadir İnanır'ın '5 bin sevgili' rekoru tehlikede Amerikalı rock grubu Kiss'in çılgın gitaristi Gene Simmons'ın yatak odası 4.600 ziyaretçiyi ağırlamış G.Saray'ın yıldız futbolcusu Sergen Yalçın'ın "Çapkınlıkta Kadir İnanır'ı sollarım" sözleri, ünlü aktör Kadir İnanır'ı çok sinirlendirmişti
Tüm Metin

  Arabaya servis, striptiz
ABD'de uzun yol sürücülerinin uykularını açacak, yorgunluklarını unutturacak bir kulüp açıldı. Pittsburgh'un 50 kilometre doğusundan geçen Rural Route 22 adlı otoyol boyunca dizilen drive-in restoranların arasına sıkışan Climax Red Top adlı kulüp, belki de dünyadaki tek 'drive-in striptiz kulübü'.
Tüm Metin

  Her ofise bir deniz
Uzun süre bilgisayar başında çalışmak zorunda kalanlara günlük egzersizlerini eksiksiz olarak yapma imkanını yine bilgisayar, yani internet sağlıyor. Hillside City Club tarafından, çalışanların sağlıklı ve zinde kalmasını amacıyla hazırlanan Windows yazılımı hemen her bilgisayara kolayca yüklenebiliyor ve çok az yer kaplıyor.
Tüm Metin

  Nicole Kidman rolü tam benlik
Asuman Krause, son dönemde sayıları hızla artan gurbetçi modellerden. Türkçe'sinin kıtlığı nedeniyle zaman zaman potlar kıran genç manken telefonda SABAH PAZAR'ın sorularını yanıtladı: * Hiç kapıları açtırmak için adınızı kullandınız mı? Hayır, ama belki de kullanmışımdır.
Tüm Metin

  'Timsah' deri değiştirdi
Moda dünyasının timsahı denince Lacoste akla geliyor. Eski tenisçi Rene Lacoste'un özel olarak diktirdiği timsah logolu, kısa kollu tişörtle 68 yıl önce başlayan Lacoste efsanesi, şimdi 36 yaşındaki Fransız tasarımcı Christophe Lemaire'le sürüyor. Markanın imajını yeniden yaratmak için görevlendirilen Lemaire, anlaşılan timsah hariç Lacoste'un her şeyini değiştirmeye kararlı.
Tüm Metin

  Kadınların 'iç'işleri!
Yeryüzünün ilk dişisi Havva Ana kendine iç çamaşır olarak bir incir yaprağını seçmişti. 19. ve 20. yüzyıllara geldiğimizde iç çamaşırı bir sınıfsal üstünlük belirtisi sayılıyordu. 1930 ve 40'lı yıllarda ise kadınlar için iç çamaşırı geleneği iyice yerleşti. Dünyadaki durum böyleyken Türkiye'de iç çamaşırının gelişimi çok hızlı olmadı. Dünyadaki bu gelişime henüz yeni yeni ayak uyduruyoruz.
Tüm Metin

  Ortağın müzesi olur da Sabancı'nın olmaz mı!
İşadamı Sakıp Sabancı, ömrünün büyük bölümünü geçirdiği, dillere destan Atlı Köşk'ten, burayı müze yapmak için ayrılmıştı. İçinde bir hazine değerinde antika eşyaların, heykellerin bulunduğu Atlı Köşk, Mayıs sonunda müze olarak açılacak. Bu büyük projede Portakal Sanat Evi'nin sahibi Rafi Portakal'ın imzası var.
Tüm Metin

  Korkunun yüzleri şimdi ne yapıyor
Güneşli bir Salı sabahını cehenneme çeviren terörist saldırılardan geriye 3 bin 200 ölü ve akıllara kazınan panik fotoğrafları kaldı. İkiz Kuleler yıkılırken panik içinde kaçışanlar, olayın şokuyla çamura bulanmış kıyafetleriyle ortalarda dolaşanlar, o günün savaşa kadar uzanacak bir sürecin başlangıcı olduğunun farkındaydı. Peki, dergilere kapak olan, gazetelerde defalarca yayınlanan dehşet karelerindekiler şimdi neredeler ve 11 Eylül onlara ne hatırlatıyor?
Tüm Metin

  'İnciluz gelin' safkan İngiliz
Ünlü yönetmen Sinan Çetin tarafından çekilen "Doğuş Çay" reklamını hâlâ izlemeyen var mı? Konuya yabancı olanlar için reklamı özetleyelim. Yıllar önce Karadenizli bir işadamıyla evlenip, Türkiye'ye gelen ve içtiği çayın tadını unutamayan İngiliz kadın, hamilelik döneminde bu çay için aşermektedir.
Tüm Metin

  Güzin Ablamız da zamana uydu!
Güzin Abla yıllardır hepimizin dert ortağı... 1970'lerden beri, özellikle genç kızlar kimselere açamadığı sorunlarını onunla paylaştı. Yıllar itibariyle Güzin Abla'ya gelen mektuplar ve onun okurlara verdiği yanıtları da değişime uğradı. Sorunların bazıları aynen kalsa da birçoğu yerini modern hayatın dertlerine bıraktı.
Tüm Metin

  İçimdeki motoru kimse durduramaz
Elbette herkesin bir hikayesi vardır. Onun da bir hikayesi var zaten. Biraz yürek burkan, biraz şaşırtan, biraz isyan ettiren ama sonunda mutlu sona ulaşan. Başarıya ulaşmak onun için de çok kolay olmamış. Başarıya ulaşırken kimi zaman şansı yardım etmiş, kimi zaman da zekası...
Tüm Metin

  Zekilik biraz deliliktir
İstanbul'un soğuğa ve ayaza teslim olduğu bir gece, Süzer Plaza'nın sinema salonundayız. Levent Kırca ile Oya Başar, iddialı filmleri "Son"un sinemalarda gösterime girmesinden önce yakın dostlarını küçük, samimi bir davetle ağırlıyorlar. İkisi de heyecanlı. Ama yüzlerinden gülümseme eksik olmuyor. Oya Başar, sanki evinde konuk ağırlıyormuş gibi..
Tüm Metin

  Neden yogaya başladım?
Yoga yap" dediler. "Hem spor, hem gevşeme. Vücudu güzelleştiriyor. İnsanın ruhu da dinleniyor." Şehir dışında yaşayamadığım, sessizlikte daraldığım, kırsal alanlarda bunalım geçirdiğim için, şüpheliydim. Sığ bir kategorizasyon vardı kafamda: Kentli doğmuş kentli insanlar hava kirliliğinden çok şikayet etmezler. Şehrin gürültüsünü severler.
Tüm Metin

  Mayıs'ı sevmiyorum...
Otun çiçeğin, börtü böceğin canlanması ve güneşin küçük çocukların yüzünü ısıtması gereken bir ayda o çocuklardan biri öldü... Önce elleri üşüdü, sonra minik buruncuğu... Babasından duymuştu, donmak üzere olan insanların önce parmak uçlarına gelirdi dağın ayazı... Aldırmadı.
Tüm Metin

  Ne mey kaldı, ne meyhane
Biz eskiler için ne "mey"lerin, ne de "hane"lerin eski güzelliği yok. Ve ikisinin bir arada olduğu gerçek "meyhane"yi ara da bul bakalım. 19.860 okka rakının kaç şişe ettiğini hesaplamak mümkün değil. Ama tanker dolusu içki götüren Neyzen Tevfik Usta bunu mideye sığdırmış, bu zevkle, hem mey'e hem de insanlara küfürle üflemiştir.
Tüm Metin

  Eşekle gelen şöhret!
Mustafa Güzelgöz doğma büğüme Ürgüplü... 1921 yılında doğmuş. Ürgüp'ün Tahsinağa Kütüphanesi'nin memuru da işten ayrılınca Mustafa Bey'e bu iş veriliyor. Mustafa Bey, Ürgüp Tahsinağa Kütüphanesi'nin başına geçer geçmez önce, kütüphaneyi büyütüyor ve iki memurla kolları sıvıyor.
Tüm Metin

  MUTLU TÖNBEKİCİ
Bir jigolo arıyorum!
Sayenizde basın tarihinde görülmemiş bir sürek avı başladı. Mülakatınızın Milliyet Gazetesi'nde yayınladığı 31 Aralık gününden beri cümle alem bütün gazeteci ve televizyoncu ahalisi "Üniversiteli Jigolo" peşinde. "Kriz nedeniyle ahlaki çöküntü yaşanıyor, üniversite öğrencilerinden genç erkekler arasında jigololuk artamaya başladı" demeniz hayatımızı kararttı.
Tüm Metin

  HAŞMET BABAOĞLU
Dün doğruydu, bugün yalan mı?
-Ayrıldınız mı? -Evet! -Ne diyeyim? Hayırlısı... Ama birlikte iyiydiniz be! -Hııı! -Merakıma bozulma ama, sormadan yapamadım: O da yalnız mı geçirmiş acaba yılbaşını? Hani şey diyorum... Belki bir daha denersiniz. -Hayır, belki kalbi yalnızdı ama bayağı "kalabalık" arasında geçirdi yılbaşını...
Tüm Metin

  RUHAT MENGİ
Kar yağdı şehrimize, sokak bizim neyimize!
Aniden bastıran kar veya Nisan ayının pırıl pırıl güneşli havası, mis gibi bahar kokusu sıkıntıları dağıtır, tazelik, ferahlık duygusu verir. Tabii şimdi çocukluğumuzdaki gibi uzun süreli olmuyor bu duygular.. Ülkemizin gerçeklerine vakıf olduğumuz için aç ve açıkta olanları, ısıtması olmayıp üşüyenleri, doğalgaz masrafına katlanamayıp soğukta oturmayı yeğleyenleri, okullarına gidemeyen öğrencileri, işlerine gidemeyen insanlarımızı.
Tüm Metin

  OKAN MÜDERRİSOĞLU
Bürokrasi bir tek cazla düzelebilir!
Bürokratları, hep koyu renk takım elbiseleri, ciddi duruşları ve resmi toplantılardaki yüzleri ile tanıyoruz. Oysa her birinin öylesine farklı dünyaları var ki... İşte onlardan biri... Gelirler Genel Müdürü Akif Hamzaçebi. Akif Bey'le, vergi, tahsilat oranları, KDV indirimi, gecikme zammı, kayıtdışı ekonomi, IMF'in istekleri, Dünya Bankası Raporu konuşmadık.
Tüm Metin

  TEOMAN HÜNAL
TEKİLA'da inecek var
Tequila, Meksika'nın Jalisco eyaletinde bir şehir ve adını bu şehirden alan bir tür kaktüsten damıtılan Meksika'nın milli içkisidir. Komşu eyaletlerde de üretilse en makbul tekilalar Jalisco tekilalarıdır. Sarı renkli Gold ve eskitildiği iddia edilen "Anejo" gibi versiyonları da bulunur.
Tüm Metin

  ALİ ESAD GÖKSEL
Yumoş'u şarapla akladılar
Yeni yıla hepimiz bir nefes alarak girdik. Sıkıntılı yılı geride bıraktık diye. Bizim kadar olmasa bile herkesin kendine göre "daraldığı" bir yıl oldu 2001. Sadece, son iki ay içinde, bilmiyorum izlediniz mi, fevkalade eğlenceli gelişmeler de oldu. Kıta Avrupa'sının tümünde, lüks tüketim, dikkati çekecek ölçüde artt
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır