kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Erdoğan'a dur!
Anayasa Mahkemesi, Tayyip Erdoğan'ın AK Parti kurucu üyeliğinden çıkarılmasına karar verdi. Oy çokluğu ile alınan bu karar, altı ay içinde Erdoğan'ın genel başkanlıktan da ayrılması sonucunu doğuracak.

ASAF SAVAŞ AKAT
Beklentiler ve çoklu denge
Enflasyon beklentilerinin para programında öngörülenin üstünde seyretmesinin ekonomiye etkilerini incelemeye devam ediyoruz. Konunun önemini ne kadar vurgulasak azdır. Çünkü 2002 yılı büyüme hızının temel belirleyicisi enflasyon beklentileri olacaktır.

ÇETİN ALTAN
Türkiye, kendi sanal aleminde şatolar kurar
iskambilden... Türkiye, 23 Nisan'da ilk okul çocuklarının Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali olmaları gibi; oldum bittim kendi sanallığı içinde yaşayan; sevimli, ama alabildiğine sakıncalı bir ülke...

HAŞMET BABAOĞLU
Karlı düşünceler
Ne tuhaf! Gündelik hayat bir parça durunca bizim de içten içe durup dinlendiğimiz zamanlar vardır; hayatı yavaşlayarak algıladığımız zamanlar... Yoğun kar yağışı metropol insanlarına bu olanağı veriyor.

ERDAL BİLALLAR
Bize doğruları söyleyin
BİZE doğruları söyleyecek siyasiler, seçilmişler ve seçkinler ne kadar çok prim yapacaklarını bir bilseler... Hastanın öleceğini yüzüne söyleyebilecek kadar katı yürekli ama dürüst davranabilseler... Örnek mi istiyorsunuz;

MURAT BİRSEL
Yurtta sulh, cihanda rakip!
Çok çeşitli platformlarda "Memleket nasıl kurtulur" senaryoları -eninde sonunda- geliyor, "eğitim formülü"ne bağlanıyor: "Düzgün bir eğitim olsa, var seyret sen Türkiye'yi!" Bu formül çok yanlış değil, ancak dünyada bilinebilecek her şeyi bilen adam dönemi Aristo'nun ölümüyle bitti.

YAVUZ DONAT
Birinci öncelik
Eylül ayında Almanya'da seçim var... Partiler şimdiden "seçimi konuşmaya... Seçim kampanyasında öncelik verecekleri konuları belirlemeye" başladılar bile. Bütün partilerin "birinci önceliği" eğitim.

UĞUR DÜNDAR
Yaşayan futbol anıtları
Stadyum denilince aklıma hemen Elland Road geliyor!.. İngiltere'nin köklü futbol kulüplerinden Leeds United'a ait bu stadyumun beni büyüleyen iki özelliği var: Biri, tribünlerde patlayan tezahüratı adeta gökgürültüsüne dönüştüren akustiği, diğeri ise İskoç kaptan Billy Bremner'in görkemli heykeli...

OKAY GÖNENSİN
Erdoğan'sız AK Parti
Anayasa Mahkemesi'nin kararı "sürpriz" değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi "kısıtlama"sının, bugünkü yasalar açısından geçerliliği onaylanmıştır.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Arjantin'den gelen telefon
Buenos Aires'ten arayan Bülent Tanla "Buradan her şey daha farklı görünüyor!" dedi. Arjantin'de birkaç gündür yaşadıklarının heyecanı sinmişti sesine. "Arjantinliler krizi öylesine ağır bir biçimde yaşıyorlar ki neredeyse her şeyin sonu gelmiş gibi görüyorlar. Halk akın akın ülkeyi terk ediyor.

METİN MÜNİR
Bankacılıkta başarılı olanlara ceza
Birkaç gün önce BDDK Başkanı Engin Akçakoca İstanbul'da banka genel müdürlerine bir brifing verdi. Konu Dünya Bankası'ndan alınacak 4 milyar dolara yakın kredinin sermayesi zayıflayan bankalara enjekte edilmesi idi.

İLKER SARIER
Hamurişi yemeyin
Sosyal demokrat olduğum için değil sadece... Hem böyle tablolar görmek istemediğim için... Hem de gazetelerde Nuh Nebi'den kalma haberleri görmekten sıkıldığım için söyleyeceğim. Lütfen, istirham ediyorum!..

ERDOĞAN SEVGİN
Arena'nın dönüşü
Uğur Dündar'ı 20 küsur yıldır tanırım... Televizyonda adım adım yükselmiştir. "Arena" ile firma olmuştur. 19 aydır yoktu televizyonda. Salı günü ekranlara döndü. "Arena" yine eski Arena'ydı. Modaya uymamıştı. Çığırtkanlık yapmıyordu.

NADİN TAŞCIOĞLU
IMF parası Merkez'e yarayacak
Her şey yolunda giderse, IMF İcra Kurulu'nun bu ayın 21'inde toplanarak 3 yıllık stand-by düzenlemesini onaylaması bekleniyor. Toplantının ardından, geçmiş programdan kalan 3.1 milyar dolarlık kredi ve yeni programdan gelecek 10 milyar dolarlık kredinin yaklaşık 6 milyar dolarlık kısmı serbest bırakılacak.

MEHMET TEZKAN
'Yeni Türkiye' için önce adalet!
Eğer Başbakan Ecevit çok büyük bir sağlık sorunu yaşamazsa Türkiye 2004 nisan ayına kadar bu yönetimle gidecek.. Bu meclis iki yıldan önce seçime gitmez.. Milletvekilleri seçim diye parmak kaldırmaz.. Ankara'da aldığım hava bu..

HINCAL ULUÇ
Galatasaray nerde oynayacak?..
Arsenal, dünyaca ünlü Highbury Stadını çağdaşlaştırma kararı aldı. Yönetimin onayladığı projenin maliyeti 215 milyon dolar.. 215 milyon dolar.. Yani Galatasaray'ın kıyametler koparan Modern Ali Sami Yen projesinden 100 milyon dolar fazla..

HAYRULLAH MAHMUD
Özdemir Sabancı
Sabancı grubunun "beyni" Özdemir Sabancı'nın dün ölüm yıldönümüydü... 9 Ocak 1996'da teröristlerce düzenlenen saldırıda, Özdemir Sabancı ile birlikte Toyoto-Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreteri Nilgün Hasefe de öldürülmüştü.

REFİK DURBAŞ
Yürüyüştür "emekleme"nin sonrası...
Annem, kaç yaşıma kadar emzirdi beni? Hangi yaşımda emeklemeyi bıraktım? Erzurum'da, kar kerpiç evimizin kapısına dayanmışken gaz lambasının aydınlattığı odamda, gecenin karanlığından ürker de ağlar mıydım? Hatırlamıyorum.

EMRE AKÖZ
Werner Lorant başarabilir mi?
Hatırlarsınız... Eskiden "teknik direktör" kavramı yoktu. Onun yerine sadece "antrenör" kelimesi kullanılırdı. Antrenör hem takımı fizik ve moral açıdan maça hazırlardı... Hem de uygulanacak stratejiyi ve taktiği belirlerdi.

DOĞAN KOLOĞLU
Canaydın resmen adaylığını açıkladı
G.Saray'da yeni bir seçimin arefesinde, bazı bilgiler açıklanmalı. Kulübün aylık gideri 5 milyon dolar. Yani yılda 60 milyon dolar. Kulübün 116 milyon dolar borcu var. Buna vergi borçları ve Sami Yen tesis ödemeleri dahil değil.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır