kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'İnciluz gelin' safkan İngiliz

"Çay bu midur?" sorusunu "Yes this is tea" diye yanıtlayan sarışın kadın meğer Nataşa değilmiş. "İngilizlerin bile tercihi" sloganıyla tanıtılan çayın reklam yıldızı hakiki bir İngiliz çıktı
Ünlü yönetmen Sinan Çetin tarafından çekilen "Doğuş Çay" reklamını hâlâ izlemeyen var mı? Konuya yabancı olanlar için reklamı özetleyelim. Yıllar önce Karadenizli bir işadamıyla evlenip, Türkiye'ye gelen ve içtiği çayın tadını unutamayan İngiliz kadın, hamilelik döneminde bu çay için aşermektedir. Hal böyle olunca eşini Karadeniz'e getiren işadamı Kadir Yılmaz, yöredeki tüm çayları birer birer eşine içirse de, kadın hiçbirinin tadını beğenmez. Adam sürekli "Çay bu midur" diye sorar. Kadın "Değildur" diye yanıtlar. Tam ümit kesilmişken gelen son çay kadının aşerdiği çaydır. Ve bu çay Doğuş Çay'dır. Kadın soruya bu kez "Yes this is tea" yanıtını verir.

Reklam ilk yayınlanmaya başlandığı günden beri büyük ilgi görüyor. İlk izleyenler Karadenizli erkeğin yanındakini bir Rus yani "Nataşa" olduğunu zannetti. Ama söz konusu sarışın kadın gerçek bir İngiliz'di. İsmi Tori Field. Sinan Çetin'in bu kadını nereden bulduğunu haliyle merak ettik. Öğrendiğimizde de hiç şaşırmadık. Sinan Çetin yine yakın çevresinden birini ünlü yapmaya niyetlenmişti. Çünkü Tori Field, Çetin'in karısı Rebecca'nın yakın bir arkadaşı. Kendileri naçizane bir İngilizce öğretmeni.

"ŞÖHRET İSTEMEM"
Ünlü olmak gibi bir kaygısı da bulunmayan Field, Sinan Çetin'in ısrarlarına dayanamadığı için reklam filminde rol aldığını söyledi ardından da ekledi: "Bu reklamın arkası gelmeyecek. Başka reklamlarda kesinlikle oynamayacağım ve röportaj vermeyeceğim."

Reklamda Tori Field'in kocasını canlandıran Kadir Yılmaz kendini bir tesadüf eseri yıldız oldu. Doğuş Çay'ın pazarlama müdürü Nilay Hanım'ın yakın arkadaşı olan Kadir Bey aslında Rizeli bir işadamı. Sinan Çetin onlarca Karadenizli içerisinden Kadir Bey'i reklamı için beğenmiş.

Ve 43 yaşındaki Kadir Yılmaz'ın da önü açılmış. Yılmaz, yakında TGRT için çekilecek bir dizide de rol alacak.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır