kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadınların 'iç'işleri!

Türkiye'nin ilk iç çamaşırı fuarı 11 Ocak'ta İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta başlıyor. Üç gün sürecek fuarda güzel mankenler iç çamaşırlarıyla karşınızda olacak
Yeryüzünün ilk dişisi Havva Ana kendine iç çamaşır olarak bir incir yaprağını seçmişti. 19. ve 20. yüzyıllara geldiğimizde iç çamaşırı bir sınıfsal üstünlük belirtisi sayılıyordu. 1930 ve 40'lı yıllarda ise kadınlar için iç çamaşırı geleneği iyice yerleşti. Dünyadaki durum böyleyken Türkiye'de iç çamaşırının gelişimi çok hızlı olmadı. Dünyadaki bu gelişime henüz yeni yeni ayak uyduruyoruz. Türkiye'nin ilk iç giyim fuarı önümüzdeki hafta İstanbul'da düzenleniyor.

ÜNLÜLER KATILIYOR
11-13 Ocak tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap'ta yapılacak. Fuara Anıl, Aprido, İlke, Nurteks, Şebnem Saten, NBB, Mısırlı, Ekoteks, Sera ve Aydın Örme gibi 40'a yakın firma katılacak. Victoria's Secret's gibi dünyaca ünlü marka üreticilerinin de temsil edileceği fuarda üç gün süreyle defileler yapılacak. Fuar kapsamında kadın, erkek, çocuk iç çamaşırı, çorap, plaj giyim ürünleri ile dantel, saten kumaş ve dikişsiz ürünler sergilenecek. Düzenlenecek iç çamaşırı defilesinin manken listesi şöyle: Müge Cinman, Şenay Akay, Arzu Pavlova, Duygu Ulaş, Ebru Sancı, Ebru Güzel, Özge Şenocak, Nilüfer Silsüpür.

Fuarı, uzun yıllardır yayıncılık yapan Ahmet Sina ve Ruhan Sina çifti düzenliyor. Ruhan Sina'ya göre günümüzde iç giyim en az dış giyim kadar önem kazandı. Eskiden gizlilik anlamına geliyordu ama günümüzde kadınlar iç çamaşırlarını göstermeye bayılıyor. Gerçektende öyle! Artık jean altından külot göstermek oldukça moda.

Ruhan Hanım'a göre 2002 kışında da durum farklı değil. Bu yıl da içimiz dışımızda olacak. Renkli iç çamaşırları, transparanlar ve desenliler moda. İhtiyaca göre sunulan sutyenler göğsü olduğundan daha büyük, daha küçük veya dik gösterebiliyor.

İZ YAPMASIN DİYE: G-STRING
* Gelişmiş ülkelerde kadınlar yılda 10-12 takım iç çamaşırı alırken Türk kadınları 3-5 iç çamaşırı ile idare ediyor.

* Türkiye'de en çok iç çamaşırı pazarlarda satılıyor.

* Victoria's Secret's, H&M gibi dünyaca ünlü birçok marka Türkiye'de üretiliyor.

* Dantele alışmamız zor oldu ama son yıllarda dantelli ve saten çamaşırlarda patlama var.

* G-string çok tutuldu. Kadınların yüzde 35'i pantolon giydiklerinde iz yapmasın diye mutlaka g-string giyiyorlar.

DENEMEYE ÜŞENMEYİN
İç çamaşırları genellikle dantel, likra, jakar gibi narin kumaşlardan hazırlanıyor. Bunlara bir de sutyenlerdeki balenler eklenince bu tür ürünlere daha hassas davranmak gerekiyor. Bu nedenle iç çamaşırını yıkarken genellikle elde yıkama tercih edilmeli. Eğer makinede yıkanmak istenirse de bez bir torbanın içine konarak yıkanmalı ve sererek kurutulmalı.

* İç çamaşırının kumaşları yumuşak ve esnek olmalıdır. Slip lastikleri aşırı sert ve aşırı yumuşak olmamalıdır. Çamaşır aşırı beyaz olmamalıdır. Zira aşırı beyazlık kumaş içi dokusuna zarar verebilir. Güvenilen ve bilinen markaların ürünleri tercih edilmelidir.

* Yüzde yüz pamuklu örgü kumaştan olanlar daha sağlıklıdır. Yanlış ölçülerde, dar veya bol iç çamaşırlarını kesinlikle almayın. Alırken üşenmeden deneyin ve vücudunuza oturup oturmadığını kontrol edin.

SİBEL ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır