kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Haplanan insanları artık çekemiyorum

Dövmeli kadın, g-stringli sarışın, sosyetenin Billy'si Billur Kalkavan, gece hayatının "hap" kullanmasından şikayetçi
Aslında hiç şarkı söylemedi. Ama o Türkiye'nin yerli Madonna'sıydı. Bir nesil onun ilklerini taklit ederek yetişti. 70'li yıllarda doğan genç kızlar onun gibi dövme yaptırdı, onun gibi dağıttı. Billur Kalkavan demek her zaman özgürlük demekti.

Sosyetenin Billy'si artık 39 yaşında. Billur son günlerde annesinin de deneyimlerinden yararlanarak bir kitap yazmaya hazırlanıyor. Kalkavan'ın, annesi hakkında anlattıklarına bakılırsa iki çılgın kadının kitabı çok konuşulacak.

* Kitap fikri nasıl doğdu?

Annemle birlikte bir projemiz vardı. İkili anlatımla bir kitap yazmayı, onun zamanından başlayıp bugünlere gelmeyi planlıyorduk. Tesadüf geçenlerde yakın bir arkadaşım yayınevi açtı. Bir aksilik olmazsa kısa bir süre sonra planları uygulamaya başlayacağız.

* Annenin zamanından senin zamanına geçiş anlatılacağına göre kitap biraz yozlaşan değerlerden bahsedecek değil mi?

Tabii... Onun zamanıyla şimdiler çok farklı. Tabii Ses ve Hayat dergileri zamanından başlayacağız. Eski Göztepe anlatılacak. Seviyeli magazin ve gerçek sosyeteden alıp bugünün kavgacı medyasına ve sürekli kaçıp, sürekli yalan söyleyen ünlülerine getireceğiz.

TAMİRATI KENDİM YAPARIM
* Seni hep sosyeteye mal ettiler ama sen hiçbir zaman sosyete gibi yaşamadın ki?

Ben sosyeteye mensup olan diğer insanlar gibi sorumsuz değilim. Ben hep kendi paramı kendim kazandım. Evimin her işini, elektrik tamiratına kadar kendim yaptım.

* Şimdi bu sözlere bir sürü insan "yalan" diyor.

Evet bir sürü insan beni çok lüks yaşıyor zannediyor. Ama ben otomobilim ve pırlantalarım olmadığı zamanda Billur'um. Ben maddi eğilimlerin çok dışında yaşıyorum.

* Yeteri kadar paran olsaydı çalışır mıydın?

Bir kere hazıra dağ dayanmaz. Ama ben kendime, etrafıma ve hayvanlara bir şeyler katmadan yaşayamam.

* Türkiye son iki yıldır senin yıllar önce eğlendiğin gibi eğleniyor. Club modası aldı başını gidiyor. Ortamı nasıl görüyorsun?

Şimdiki eğlence tarzı bana uymuyor. Ama dinledikleri müziği çok seviyorum. Underground tarza bayılıyorum.

* Neden tarz uymuyor?

Yoruldum. Ben 16 yaşımdan beri gece çıkıyorum. Artık kimseleri tanımıyorum. Bir de eğlence, hap almaya endekslenmiş gibi geliyor. Ben bırakın hapı, içki bile içmem. Her türlü kimyasala karşıyım. Açıkçası ayık kafayla uçan insanları izlemek hiç iyi gelmiyor.

EX'LENMEDEN ÇIKMAM ABİ!
* Ecstasy'den bahsediyorsun değil mi?

Evet. Son günlerde "Ex"lenmeden çıkmam abi modası var. Bir takım şeylerin dejenere olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden gece çıkmıyorum, partilere gitmiyorum. Annem bir arkadaşının davetine giderse onun kıçına takılıyorum o kadar. Ev gezmeleri yani...

* Senin 20'li hallerin yeni nesil gibi değil miydi? Vücudunu hiç hor kullanmadın mı?

Hiçbir zaman. İlkokul 3'ten beri spor yapıyorum ben. Uykusuz kaldığım, içki ve sigara çok tükettiğim bir dönem olmadı hayatımda. Gece çok çıktım, her türlü gezdim, tozdum. Ama hiç içki tüketmedim ben. Hiçbir zaman uçtuğum olmadı. 20'ler hayatın tam tadını çıkartma yaşları. Az, kudur, yat, kalk, uyuşturucu deneyeceksen dene, ama bunu, 30'una, 40'ına bırakma, çünkü geberebilirsin kalpten malpten. Her şeyin bir yaşı var.

* Hamdi Alkan'la çalışıyorsun. Nasıl gidiyor?

Hamdi hayatta çalıştığım en tatlı adam. Bugüne kadar yaptığım onlarca iş var. Bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum. 26 saat sette kalıyoruz, sürekli gülüyoruz.

* Nasıl oluyor da Televole kültüründen uzak durmayı başarıyorsun?

Çünkü insanlar benim dürüst olduğumu biliyorlar. Bu piyasadakiler yalan söylüyor. Ben her zaman sevgilimi açıkladım. Magazinciler çok afaki gibi gözüküyorlar ama yalan söyleyen bir sürü artistin ne haltlar yediğini hepsi biliyorlar. Çok namuslu geçinen, çok ünlü artistlerimizin kimlerle yatıp kalktığını, hangi otellere girip çıktığını, kaç para aldıklarını hepsi biliyorlar. Benim böyle bir geçmişim yok, adım hiç böyle bir dedikoduya karışmadı. Benim geçmişim herkesin özlem duyacağı bir yaşam biçimidir.

Kıçımı gösterdiğim için iş almadım
"Çıplaklığım popülerliğimin önüne geçmedi hiçbir zaman" diyor Billur Kalkavan, ve devam ediyor: "Çünkü benim popülerliğimin seviyesi hep aynıdır. Kendimi göstermeyi çok severim ama benim çıplaklığıma kim iş verir? Bana gelene kadar ne çıplaklar var. Ben her zaman Billur olduğum için iş aldım, kıçımı gösterdiğim için değil."

Doğurmaktan çok korkuyor
* Billur, haftanın 7 günü spor yapar. Hava güzelse, Caddebostan sahilde bikini üstüyle koşan birini görürseniz, Billur'dur.

* Üç tane insanlaşmış kedisi vardır.

* Tam bir evlilik düşmanıdır. En sevdiği erkekle bile evlenmemiştir. Bu gidişle evlenmeyecektir de.

* Çocuk doğurmaktan bugüne kadar hep kaçtı. Çok korkuyor. İleride evlat edinebilir.

SİBEL ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır