kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Seçimi Haziran ayında yapalım

"Futbolcuları spekülasyonların dışında tutmak için, 2002 seçiminin tarihi değişsin. Mart da olsa, Haziran da olsa ben bu yarışta varım."

Diğer kulüplere örnek
Beşiktaş'ta geçen seçimde başkan Serdar Bilgili'ye rakip olan, muhalefet lideri Hasan Arat, tarihi bir çağrıda bulundu. Arat, sadece SABAH'a yaptığı açıklamada Türkiye'deki diğer kulüplere örnek olacak bir yaklaşımda bulundu: "Bu çağrım, Beşiktaş Divan'ına, yönetim kuruluna, futbolculara ve taraftarlara... Beşiktaş camiası, iki hedefe kilitlenmiş durumda. Hem ligi hem kupayı kazanma şansına sahip tek büyük kulüp durumundayız. Bütün camianın bu uğurda birleşmesi ve her türlü çekişmeyi bir kenara bırakması gerekiyor

Şirketleşmenin gereği
Dolayısıyla 2002 yılındaki seçimin mart ayında gerçekleşmesi, büyük bir risk oluşturabilir. Futbol takımını, bütün tartışmaların dışında tutabilmek için Başkan Serdar Bilgili'ye, 'Seçimleri sezon bittikten sonra, Haziran'da yapalım' teklifi götüreceğim. Bu teklife olumlu yaklaşırsa Haziran'da, aksi takdirde Mart'ta, her iki şartta da ben başkanlık yarışında adayım. Zaten halka arz projesi hayata geçtikten sonra bilançonun bitiş tarihi, her yıl 31 Mayıs olacak. Dolayısıyla biz bu konuda öncelik edip diğer kulüplere de yol açmış oluruz

Bugün Bilgili'ye gidiyor
Tüm camiayı bu tip seçim sıkıntılarından kurtarmak için yola çıktım. Başkanlık için değil, öncelikle Beşiktaş'ın başarısı için varım. Bu çıkışla, teknik heyet ve futbolcuların dedikodulardan etkilenmelerini de önleyeceğim. Ayrıca, Bilgili yönetiminin 31 Mayıs'a kadar içinde bulunacağı her türlü transfer tasarrufunu da kabul edeceğiz. Çünkü, bunlardan onlar sorumlu olacak." Arat'ın, bugün 11.00'de Beşiktaş Kulübü'ne giderek teklifini resmen ileteceği Başkan Serdar Bilgili'nin alacağı tavır merakla bekleniyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Tüzük işi kolay
Bugünkü tabloda kulüplerimiz kongrelerini Mart'ta yapıyor. Takım için en önemli dönemde yönetim değişikliği gündeme geliyor. Takım, ister istemez bunun içine çekiliyor; bununla meşgul oluyor. Bunu hazirana çekerseniz bu sıkıntı ortadan kalkar. "Ama transfer dönemi olduğu için transferde sorun yaşanır" iddiası vardı. Bundan böyle FIFA ve UEFA'nın uygulamalarıyla istediğiniz zaman transfer yapabilirsiniz. Bu sıkıntı da ortadan kalktı.

Yapılması gereken nedir? Tüzük değişikliği. Bunun için gereken de genel kurul toplantısı. Bu toplantı ya yönetimin istifasıyla gerçekleşir, ya da yönetimin "Tüzük değişikliği" çağrısına üyelerin 1/5'inin imzasıyla. Bu imzayı toplayınca genel kurulu tüzük değişikliği için toplarsınız. Tüzüğün 10. maddesinde yapılacak bir değişiklikle konu hallolur.

Hedef Beşiktaş Sportif AŞ'nin kurulması, halka arz edilmesi. Bunun, mali prosedürlere uygun olabilmesi için de seçimlerin Haziran başı yapılması daha gerçekçidir. Unutmayın ki, Futbol Federasyonu da Genel Kurul'u Haziran başında topluyor.

ERDAL BATMAZ

SPK Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Kongre Üyesi

FATİH DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır