kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Başarısız diyenlere şaşırıyorum

"Bütün olumsuzluklara rağmen en iyi şekilde mücadele ediyoruz. Takdir kamuoyunundur."

Lucescu ile çok özel
G.Saray Teknik Direktörü Mircea Lucescu Noel tatilini geçirdiği Romanya'da özel hayatının kapılarını SABAH'a açtı. İlk yarıyı değerlendiren Romen hoca, çarpıcı açıklamalarda bulundu: "İlk yarıda, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde büyük takımlarla çok önemli ve tempolu maçlar yaptık. Futbolcularım 3 günde bir maç oynayarak yine de başarılı oldular. Son iki maçtaki sonuçlar yorgunluktan. Son bir ayda da olumsuz hava koşulları ve ağırlaşan sahalar da futbolcularımı etkiledi.

'Süper G.Saray geliyor'
Yine son maçlarda cezalı ve sakat futbolcularımızın çokluğu da ayrı bir etkendi. Örneğin Hasan Şaş bizim için çok önemli bir futbolcu. Onun yokluğunu hissettik. Ama ikinci yarıda Kocaelispor maçı ile birlikte herkes süper bir G.Saray izleyecek. Ben yeni bir takım kuruyorum. Onlar da en iyi şekilde mücadele ediyor. Geçen sezon kaybettiğimiz 9 futbolcumuz var. Ümit, Hagi, Popescu, Taffarel, Jardel, Okan, Emre, Fatih, Marcio... Bunlar herkesin bildiği gibi çok kaliteli ve iyi futbolculardı.

'Grup lideri olmalıydık'
Düşünün, 9 futbolcumu birden kaybediyorum, yeni gelenleri iyi tanımıyorum ve bu şartlarda mücadele ediyoruz. Yeni futbolcuları da yavaş yavaş kazanıyoruz. Yine de beni ve takımımı başarısız gösteriyorlar. Takdir kamuoyunun. Şu anda ligde lider sayılırız. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura kaldık ve iddialıyız. Ben ve futbolcularım G.Saray'ı en iyi yerde tutmayı başarıyoruz. Roma ve Barcelona maçlarında çok az şansımız olsaydı şimdi 6 puanla grup lideriydik ve rahattık.

'Mayıs'a kadar G.Saray'
Hakkımdaki transfer dedikoduları ile ilgili konuşmak istemiyorum. Mayıs ayına kadar G.Saray ile sözleşmem var. İşimi yarım bırakıp gitmem benim dürüstlük anlayışıma sığmaz. Transferi ancak sözleşmem sona erince düşünürüm. G.Saray yönetiminin iki yıllık kontrat yenileme teklifine de henüz yanıt vermedim. Çünkü öncelikle G.Saray takımı başarılı olmalı ki, ben de işimi iyi yaptığıma inanayım. Ancak ondan sonra böyle konuları rahatça düşünebilirim ve sağlıklı bir karar verebilirim.

'Fener'den teklif yok'
F.Bahçe'den bana kesinlikle teklif gelmedi. Böyle bir şey yok. Menajerim Becali konuşmuşsa benim haberim yok. Ama ben bu konuda kimseyle konuşmadım. Şu anda sadece G.Saray'ı düşünüyorum. 7 Ocak'ta Antalya'ya gedeceğiz. 8 ve 10 Ocak'ta S.Moskova ile W.Bremen ile hazırlık maçı yapıp İstanbul'a döneceğiz. Bir gün izin yaptıktan sonra Kocaeli maçının hazırlıklarına başlayacağız. Son olarak herkesin yeni yılını kutlarım. Sağlık ve mutluluk dilerim. Ayrıca en önemli isteğim, insanlar arasında sorunsuz polemiksiz bir yıl olması.

Terim boşta değil ki
G.Saray yönetiminin Fatih Terim'e gitmesi konusunda polemiğe girmek istemiyorum. Neden teklif götürdüklerini bana değil, yöneticilere sorun. Bunları artık duymak ve konuşmak istemiyorum. Benim için önemli olan, G.Saray'ın başarısı. Bu konuda kimse beni ve futbolcularımı lütfen polemiğe sokmaya çalışmasın. Bizi rahat bırakın ki, biz de işimize bakalım. Fatih Terim'in İstanbul'da olması da beni etkilemiyor. Benim G.Saray'la Mayıs ayına kadar sözleşmem var. Ve sadece işimi düşünüyorum. Zaten Sayın Terim de boşta değil, her ay muntazaman parasını alıyor.

Denizli haketmedi
"Mustafa Denizli benim çok iyi dostum ve arkadaşım. F.Bahçe'den gönderilmesine çok üzüldüm. O bunu haketmedi. Bana göre başarılıydı. Çünkü onun da, Revivo, Rapajç gibi çok önemli futbolcuları uzun süre sakattı. Bence oldukça kaliteli bir teknik adam. Kendisine bundan sonrası için başarılar diliyorum."

Hakan'la ilgim yok
"Hakan Ünsal'ın kadrodışı kalmasının benimle ilgisi yok. Bu, tamamen yönetimin kararı. Yönetim geçen sezon yurt dışına giden futbolculardan para kazanamadı. Bu yüzden de haklı olarak böyle bir şey düşünmüşler. Ve tamamen onların kararı çerçevesinde bu uygulama yapılmıştır, benimle hiçbir ilgisi yok."

Sabote edilmedim
"Yozgat spor maçında bir iki futbolcunun beni sabote ettiği yolunda laflar söylendi. Kesinlikle doğru değil. Böyle bir şey asla sözkonusu bile olamaz. Futbolcularım sahada ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bazen kötü günlerinde olabilirler. Ancak bu onlara böyle bir yakıştırmanın yapılmasını gerektirmiyor."

Bülent başarılı
"Bülent Akın benim için başarılı. Sahada verdiğim görevleri yerine getiriyor. Defansa yardım ediyor, forvete katılıyor, iyi bir futbolcu. Lütfen Bülent'i milyonlarca dolar verilip sonra gönderilen Tolunay gibi yapmayalım. İstesem kolay yolu seçip 'Zaten herkes bu çocuğu eleştiriyor', diyerek gitmesini isterim. Ama yanlış."

Forvete laf yok
"Forvet oyuncularımın bu kadar eleştirilmelerine karşıyım. Her ne kadar son maçlarda çok gol atamıyorlarsa da ben Ümit Karan'dan da, Serkan'dan da memnunum. Onların formsuzluğu varsa, bu beni bağlar. Dışarıdan kimsenin bu futbolcuların aleyhinde polemik yaratmalarını istemiyorum."

Röportaj YAŞAR YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır