kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gerçek demokrat tavirlara

Mustafa Ülkü

Sayin Hayrullah Mahmud

Merhaba,

Ülkemizin ve ülkemiz insanlarirnin durumu hakkinda kendi fikirlerimi yazmak istedim ve size yazdim çünkü sizin görüsleriniz ve sözde olamayan, gerçek demokrat tavirlarinizi begendigim için size yazdim.

Efendim 1961 lerden beri Babam da dahil 1990 lara kadar kaçak veya bir sekilde yurt disina isçi gönderen ve daha sonrada bu isçileri lobi olarak, finans olarak kullanacagi yerde kendi ülkesine kendi halkina karsi, arti yasadiklari ülkenin halkina karsi fanatiklestiren, terörist yapan sonrada isin kolayina kaçip o insanlari suçlayan Dünya da baska ülke varmi?

Niye mi diyeceksiniz, çünki 1961lerden itibaren giden insanlarimiza su andada yerine baska insanlar çok oldugu halde bulamadigimiz Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit beyler Anadolunun o zamanki köylerinden insanlari paketlemisler Avrupanin, Bati medeniyetinin ortasina atmislar. Düsünmemisler ki bu insanlar farkli kültür ve farkli inanclardan, bunlara en azindan entegrasyonalri için 2 ay dil kursu verelim de bari dillerini ögrensinler, anlassinlar. Ve bu insanlarda basariyla bunu yapmislar uzun süre.

Sonra burda is yapmak istemisler burda dolandirilmislar, orda is yapmak istemisler yabancisin demisler fakat elin gavuru bizden çok daha dürüst davranmis, açik açik söylemis. Bu insanlar ve ikinci kusaklar da iki kültürün arasinda kalmislar. Buraya kesin dönüs yapanlar bin pisman çünkü ülke ve insanlari eski biraktigi gibi yardimlasma yok, oradaki gibi hiç degil, çünkü rüsvetsiz, kuyruksuz, kayirmacasiz dolandirmacasiz hiç bir isini göremiyor. Sonra ne mi oluyor, Rahmetli Babam gibi gurbete dayaniyor, fakat ülkesindeki bu çarpikliga, köhnemislige dayanamayip kalp krizinden ölüyor. Orada yasayan insanlarimiza hala oranin nimetlerinden faydalanmalari için gereken yardimi yapmiyorlar.Niyemi: Onlari o ülkenin vatandasligini almalari için özendirmeleri gerekir, çünki buna hem onlarin ihtiyaci var hemde ülkemizin. Düsünsenize Alman yada üç milyon Türk ün Alman uyrugunda oldugunu,onlarin oy kullandigini, Almanlarin yabancilar politikasi bu kadar sert olurmu? Türkiye ye AET konularinda bu kadar baski yapabilirmi Almanhükümeti. Fakat Alman Politikacilar bunu gördügü için vatandasliga geçmeyi çok zorlastiriyor, bizlerde hala dürüstlük abidesi Sayin Ecevit' imizin sagligina duaci olmaktan baska bir sey yapmadan seyrediyoruz. Ve yukaridaki büyük beylerimiz ve bizler yani halk hala uyuyoruz.Niyemi efendim, Sayin Demirel memleketine havaalani yapiyor bir tane uçak inmiyor

bizim paramiz hesabini soran yok sorsan vatana ihanetten içeriyi boylarsin çünkü bizler seçmisiz. Basbakan Mesut Yilmaz kardesiyle dalavereleri ayrifakat gidiyor çok yüksek maliyetli Karadeniz otobanini yapiyor (sanki cebinden) hemserilerine hava yapiyor, Tantan i elestiriyor memleketine ne yapmis (Rize ye) diye Türkiyenin ve Türk insaninin aynasi olan milyarlarca Dolarlarla ölçülemiyecek degerde olan Turizm beldelerinin alt yapilarini bitirmiyor, yollarini yapmiyor her yil yüzlerce turist ölüyor trafik kazalarinda. Bütün Akdenizi gezin kaldigim bölgeden örnek vereyim: Antalya 30 yildir planda bitmemis. Avsallar, Okurcalar, Konakli, Mahmutlar, Kestel, Türkler, Kizilot, Kizilagaç bu beldelerin kisin nüfusa 400.000 yazin bunu en az onla çarpin otellerle beraber 4.000.000 ve bu beldelerin hiç birinin ne yeteri kadar elektrigi var, sürekli kesilir, nede kanalizasyonu nede suyu. Düsünebiliyormusunuz, Türkiye nin ümsit bagladigi turizm beldelerini. Dökme suyla degirmen nereye kadar döner efendim. Su anda kuyulardan pislikleri, çöpleri alip ormanlarin bir yerlerine idareten döküyorlar nereye kadar nasil gidecek bu isler, yazik degil mi sonra o ormanlara?

Sonra turizm den bihaber Bakan diye birini atiyorlar, vay köprülerde geçisler ücretsiz olsunda turizm patlasin, kardesim sen meterolojiyi dinlemedinmi, o sana güvenip yola çikanlarin hesbini ver bakalim. Sonra iç turizm de ben sana sen bana para ver, sen bana anlat ben sana anlatayim bunun ülkeye getirisi ne? Sen git kaliteli yabanciyi getir, memnun et kültürün ve konukseverliginle ve alt yapinla memnun et; o insan senin parayla yaptirmiyacagin reklami senden daha iyi yapsin. Olay budur sen hangi yabanci dili biliyon da hangi ülkenin insanlariyla genel konularda muhabbet edebildinde seni Turizm Bakani yaptilar? Sonra senden öncekide çok basariliydi, ne oldu da birden senin Turizm dehasi olduguyun farkina vardilar.yazik çok yazik, üzülmemek elde degil ülkemin haline ve insanlarimizin haline.Yabanci lar bunlara ragmen gelip kendi çaplarinda yatirim yapmaya çalisiyorlar ve (null)i dolandiriliyor. Nasilmi: Deniz kenarinda daireyi dayali döseli aliyor turist,Devlet dairelerinde rüsvet vere vere, üç ay falan hiç gereksiz izin falan bekleniyor Izmirden hersey bittikten sonra geliyor evde baska birisi, çik evimden, hayir burasi benim göster tapunu muhabbeti ve turistin dairesi daglarin dibinde magara türünde depo, deniz kenarindakidaireyide satanlar yaz aylarinda 6 ayligina kiralamislar o sürede satmislar. Daha neler.Anlatmakla bitmez.

Ben Kültürel anlamdada Turizm altyapimizin çok az oldugunu düsünüyorum. Adam çat pat yabanci diliyle 10 marklik mali 100 marka satigini övünerek söylüyorsa ve ona birsey yapamiyorsan yazik o ülkeye ve insanina. Çünkü o kendi bir seferlik fazladan 90 mark aldi ama bu ülke o turisti getirmek için en az 500 dolar harcadi ve o turist daha en azindan l000 dolarlik mal alacakti o terbiyesizin yüzünden güveni kalmadi, alis verisini yapmadi yapsada kafasinda sürekli kaziklandimmi sorusu oldugu için zaruri olan ihtiyacini aldi. Aslinda gelen bir turisti bes turist olarak görmemiz lazim. Çünkü Avrupali genelde kültürlü ve dürüst insandir, burdan memnun gönderirsek memnuniyetini en az bes kisiye anlatir kaziklar gönderirsek onuda en az yüz kisiye anlatir, çünkü Avrupali hakkini aramasini bizden daha iyi bilir. Çünkü orada buradaki gibi suç degildir. Demokrasi ve insan haklari burdan daha iyidir.

Efendim daha yazilacak çok seyim var ama baslangiç olarak fazla bile oldu sanirim. Umarim gazetenizde veya yayinlarinizda bu konulara ve yazima yer verir bu Ülke ve insanlarimiz için az da olsa faydali olabilirsem ne mutlu bana. Sunuda yazamadan geçemiyecegim, yurt disindada biraz bulundugum için söylüyorum, Dünyanin hiç bir yerine bu kadar çarpikligin ve kokusmuslugun oldugu ve bu kadar uzun süreli yasayabilen ve yasamis baska bir ülkenin olabileceginede imkan ve ihtimal vermiyorum, böyle yasamayi basarmak da bize mahsus olsa gerek.

Saygilar sunar, Basarilarinizin devamini dilerim.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır