kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Istanbul Boğazı köprüleri

Ethel Kohen

Yaklaşık 8 yıldır her gün köprüyü geçiyorum. Fakat herkesin çile çektiği yönde değil Avrupa tarafından Asya tarafına geçiyorum. 4 yıl boyunca üniversiteme Fatih Sultan Mehmet köprüsünü geçerek gidip geldim, 3 yıl boyunca mezun olduktan sonra bulduğum işe gidebilmek için yine Fatih Sultan Mehmet köprüsünü geçtim ve şimdi de son bir yıldır yeniden Boğaziçi köprüsünü kullanarak her gün işe gidip geliyorum. İşe gidiş geliş yolumu seviyorum çünkü her gün Istanbul Boğazının o muhteşem manzarasını izliyorum. Yolda giderken başımı sağa ya da gidiş yönüme göre sola çevirmekten kendimi kesinlikle alamıyorum.

Yalnız her gün köprü geçerken beni korkunç derecede rahatsız eden bir konu var. Bu pek çoklarının sürekli şikayet ettiği gibi her gün 2.000.000,-TL vermek değil. Beni rahatsız eden daha çok Asya'dan Avrupa'ya geçenlerden daha az etkilensem de trafik sorunu ve de belediyenin trafik problemini azaltmak için yapabileceği o kadar çok şey varken şartları zorlaştırması.

OGS Sistemi trafiğin akışını inanılmaz derecede hızlandırabilir. Fakat pek çok insan OGS'yi kullanmamakta direniyor. İnsanlar niçin bu kadar trafikte işkence çekip de OGS'yi kullanmamakta ısrar ediyorlar? Sebebi o kadar basit ki. 50USD. Her gün vermekte olduğumuz 2.000.000TL'ler yetmiyormuş gibi bir de zaten bizim için işkence haline gelmiş ve çözüm bulmaktan devletin sorumlu olması gereken bir konuda üstüne 50USD daha vermemiz gerekiyor. OGS sayesinde alacağımız indirim ise ancak her iş günü köprü geçmemiz durumunda 1,5 senede 50USD depozitoyu karşılayabiliyor. Şu OGS'yi sevgili belediyemiz depozitosuz yapsaydı da herkesin OGS alması sağlansaydı, böylece de çektiğimiz çile sona erseydi ne iyi olurdu. Devlet de bu şekilde Ziraat Bankalarında peşin birikecek olan köprü ücretlerini çok güzel kullanabilirdi. Ben şahsen 50USD depozito yüzünden OGS almıyorum, sabahları Avrupa'dan Asya'ya geçerken çok fazla gişe kuyruğu olmadığı için de buna katlanmayı tercih ediyorum. Ama akşam saatlerinde Avrupa'dan Asya'ya geçenlerin köprüde çok fazla trafiğe sebep olmalarından dolayı Asya tarafından verilen bir şerit yüzünden ben de trafik mağduru oluyorum.

Belediyemiz İstanbul halkından 50 USD depozitoları toplayacağına, Amerika'da San Fransisco köprüsünde yapıldığı gibi, bu köprüleri turistik hale getirse, reklam yapsa, turist otobüslerinin park edip manzara seyredebilecekleri boş alanlar yaratsa (ki bunlar köprü ayakları civarında bolca mevcut) ve de her iki köprüye de birer köprü hatırası hediyelik eşyaların satıldığı dükkan açsa da ek parayı bu şekilde kazansa ne iyi olurdu. Manzarası San Fransisco köprüsünden çok daha güzel olan ve de iki kıtayı birbirine bağladığından dolayı önemi olan iki muhteşem köprümüz varken niçin belediyemiz reklam yapıp yabancı turistlerden para kazanmak yerine, her gün işinden evine daha az trafikle gitmeye çalışan zavallı İstanbul halkından biraz daha tırtıklayarak bu trafik sorununu çözüyor. Almayın 50USD'ları da, İstanbul trafiğine çözüm getirin.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır