kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hamsinun ettuğu!

Hamsi taşıyan kamyonlardan sızan suyun yolu kayganlaştırması sonucu Samsun'da meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi öldü, 42 kişi yaralandı
Samsun'da son bir ayda yaşanan, 5 kişinin öldüğü, biri polis 42 kişinin yaralandığı kazalar acı bir gerçeği bir kez daha ortaya koydu. Kazalara, fabrikalara hamsi taşıyan kamyonlardan karayoluna sızan su yol açıyordu. Kayganlaşan yolda sürücüler hakimiyeti kaybediyor. Yağ elde etmek için fabrikalara Aralık ayı başından itibaren hamsi taşınması yüzünden son bir ayda 7 kaza meydana geldi.

KAMYONLARA GEÇİŞ YASAĞI
Aralık ayının ilk gününde Samsun-Sinop karayolunda peşpeşe meydana gelen 3 kazadan sadece 12 gün sonra aynı yolda yine kaza meydana geldi. İki kazada da sürücüler direksiyon hakimiyetini kaybetti. Toplam 4 kişinin ölümü ve 22 kişinin yaralanmasından sonra Samsun İl Trafik Komisyonu, hamsi kamyonlarını Ünye'de sularının boşalması için beklemeye aldı ve geçişlerine izin vermedi. Ancak kamyonlar bu kez kaçak olarak seyrediyor.

KAZALARIN SONU GELMİYOR
Yasağı dinlemeyerek kaçak geçen kamyonlar yüzünden bölgede kazaların ardı arkası kesilmiyor. 23 Aralık'ta Tahir Kaya (29) yönetimindeki hamsi yüklü kamyon, Samsun-Sinop Karayolu'nda Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne ait otomobile arkadan çarptı. Polis otosunu adeta biçerek yaklaşık 30 metre sürükleyen kamyon güçlükle durabildi. Kazada bir polis memuru yaralandı. Hemen ertesi günü bu kez Terme İlçesi'nde kaza oldu. 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Samsun-Ordu Karayolu Sakarlı mevkiinde, kayganlaşan yolda Samsun yönüne giden Murat Şimşek yönetimindeki minibüs, kontrolden çıktı. Takla atıp şarampole yuvarlanan minibüsteki Dursun Şanlı (70) hayatını kaybetti. 10 kişi de yaralandı. İşin tuhafı aynı yerde tam bir saat sonra yine kaza oldu. Yine bir minübüs şarampole yuvarlandı ve 9 kişi yaralandı.

Yener CABBAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır