kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Köylüler birbirini ihbar edince hep birlikte battı

Kırşehir'e bağlı Ulupınar Beldesi'nde, imece usulüyle ev ve samanlık yapan halk, birbirlerini 'kaçak işçi çalıştırıyor' diye Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) şikayet edince, yatırılmayan primler yüzünden, Belediye Başkanı Zeki Koçak da dahil herkes icralık oldu.
Koçak, yaptığı açıklamada, beldede 130 kişinin, en düşüğü 2 milyar lira olmak üzere, yaklaşık 300 milyar lira dolayında borcu çıktığını belirterek, "Borçlu vatandaşlarımızın çoğu fitre, zekat alacak durumda. Köylü birbirini şikayet ettiği gibi beni ve kardeşimi de şikayet etmiş. Neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duydular, bilmiyorum? Bu yıl yaşadağımız kriz ve kuraklık sebebiyle bu borç nasıl ödenecek? Tarladan mahsul alamadık. Su yok. Bu yetmezmiş gibi bir de SSK borcu çıktı. Bu borcu, köy halkının ödemesi imkansız. Borçlulara hapis yolu gözüküyor" dedi.

130 KİŞİLİK CEZAEVİ
Kendisini şikayet eden köylünün yine kendisinden yardım istediğini vurgulayan Başkan Koçak, "Bunlar dengesiz, başka bir şey değil" diye konuştu. Borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünen icralık belde halkı ise, "Evine ekmek bile götüremeyen köylü, bu kadar borcu nasıl ödeyecek? Bize şimdiden 130 kişilik cezaevi göstersinler ve cezamızı çekelim" dediler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır