kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karadeniz'li 'prof'un dahiyane fikri!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hemotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bölüme 7 ay önce sekreter olarak Canan Pak'ı aldı.
Ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle Pak'ın kadrosu yapılamayınca, 4 ay boyunca Dr. Ovalı, sekreterin asgari ücret olan maaşını cebinden ödedi. Ancak tüm çabalarına rağmen kadro sorununu bir türlü çözemedi. Bunun üzerine ilginç bir yöntem buldu. Kantinde simit satılmadığını öğrenen Ovalı, her gün 6.5 milyon liralık simit almaya başladı. Simitleri bir sepet içinde bölüm önüne koydu, yanına da bir para kasesi ekledi. İlk zamanlar kimse bu işten bir şey anlamadı. Hatta bir süre simitleri alanlar para vermeden gidiyordu.

Ancak kısa süre içinde hastane çalışanları ve hasta yakınları, satılan simitler sayesinde sekreter Canan Pak'ın maaşının ödendiğini öğrenince, hem simitlerin parası bırakılmaya başlandı hem de simit satışlarında artış oldu.

"MAAŞI BANA YÜK OLMADI"
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kolay kolay akla gelmeyecek projesini nasıl yürüttüğünü şöyle anlatıyor: "Simitlerin yanında kimse olmadığı için birçok kişi simitleri alıp gidiyordu. O zamanlar zarar ediyorduk. Sonra parayla satıldığını yazan bir yazı koyduk. Sabah kahvaltısını yapmadan gelen doktor ve diğer personel hatta hasta yakınları sıcak simitleri almaya başladı."

Simitlerden elde edilen para yetmediği zamanlarda geri kalanını kendi cebinden eklediğini söyleyen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Böylece Canan'ın maaşı da bana yük olmadı. Simitler ayda sadece 20 gün satılıyor. Hafta sonları 2 gün satış yok. Bazen satılan simitlerden elde edilen para maaşı karşılamaya yetmiyor. O zaman da kalanını cebimden karşılıyorum. Ancak bana hiçbir yük olmuyor"diye konuştu.

Ersin RAMOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır