kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Denizli'nin son inadı kredisini bitirdi

Yıldırım sakatları da maça götürmesini teklif etti. Denizli'nin "gerek görmemesi" ipleri kopardı!
TARİH: 11 Aralık Salı. F.Bahçe camiası şokta. 50 milyon dolara kurulan takım, Denizlispor'a elenmiş. Başkan Aziz Yıldırım, yine müthiş kızgın. Soyunma odasına inip futbolculara hitaben bir konuşma yapıyor:

"Utanmıyor musunuz böyle bir futbol oynamaya. Bütün tribünler, 'Denizli istifa' diye bağırıyor. Serhat efendi, sen 2 metreden topu kaleye atamazsan, Denizli mi senin yerine topa vuracak? Yazık değil mi bu adama? Ya kendinizi toparlarsınız ya da size karşı çok sertleşiriz. Biz bu takımı, kendi sahasında Denizlispor'a elensin diye kurmadık. Hepiniz aklınızı başınıza toplayın."

Bütün futbolcular, sus pus olmuş durumda. O sırada basın toplantısı yapan ve "İstifa etmeyi düşünmüyorum" diyen Mustafa Denizli, daha sonra bu konuşmaları öğrendiğinde müthiş duygulanıyor.

Ama işin bir de arka cephesi var. Başkan'ı, bu sefer yönetici arkadaşları sıkıştırıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor ve 4 yıllık Aziz Yıldırım döneminde ilk defa başkan bu kadar yalnız kalıyor:

YÖNETİM İSTEMİYOR
"Çok gol kaçırdık filan ama Denizlispor'a da elenecek kulüp değil F.Bahçe. Taraftar, 'Takım iyi oynuyor ama gol atamıyor' demez sonuca bakar. Hoca 89'uncu dakikada, biz mağlupken Serhat'ı çıkarıp Ali Akdeniz'i oyuna sokuyor. Bu kadar işten kopmuş. Öncelikle Denizli'yi göndermeliyiz."

Aslında Başkan da benzeri duygular içinde. Ama yine de hocasına destek oluyor:

"Beyler, G.Saray maçından sonra çıkıp, 'Sezon sonuna kadar Mustafa Denizli ile devam edeceğiz' dedik. Bundan geri dönüş yok. Hocayla sezonu tamamlayacağız." Ama o anda F.Bahçe yönetiminde bir oylama yapılsa, 14'e 1 (o da Aziz Yıldırım) "Denizli gönderilsin" kararı çıkacaktı.

Bu arada camia Bursa maçına kilitlenmişti. İlk golü de Bursa atınca işler hafif karışır gibi olmuş ama F.Bahçe sonuçta maçı 3-1 kazanarak yaralarını sarmıştı. Başkan maç sonrası yakın çevresine, "Denizli bundan sonra böyle olsun, yeter. 90 dakikayı kulübede oturmadan seyretti. Oyuna yerinde müdahalelerde bulundu." Gerçekten de Denizli, ilk günlerdeki heyecanıyla kulübede görev yapmış, maçı ayakta izlemişti.

BAŞKAN'I ÜZEN OLAY
Ancak kader ağlarını D.Bakır maçının oynandığı hafta ördü. İstanbul'daki kar yağışı Samandıra'yı da vurmuş, tesisler kar altında kalmıştı. Futbolcular da o günü kartopu oynayarak geçirdiler. Başkan Aziz Yıldırım akşam haberlerinde TV'den bu görüntüleri izleyince, "sağkolu" Cemil Turan'ı telefonla arayarak Mustafa Denizli ile görüşmesini istedi. Turan, Denizli'yi telefonla arayıp, "Hoca, başkanla görüştük. İstersen, Dereağzı Tesisleri'ni hemen senin için hazırlatalım. Çünkü burada kar yok, çalışma şartları daha uygun." Denizli bu teklife önce sıcak yaklaşır, "Tamam Cemil'ciğim. Yarın 11:00'de Dereağzı'na geliyoruz" der. Bunun üzerine, Dereağzı'nda yemekler hazırlanır, futbol takımı beklenir. Ama ertesi gün ne gelen olur, ne de giden.

Cemil Turan hemen Denizli'yi arar:

Turan: "Ne o hoca? Her şey hazır, sizleri bekliyoruz."

Denizli: "Cemil'ciğim, Dereağzı'na gelmeye gerek görmedim. Burada sağlıklı antrenman yapmak için gereken şartları oluşturduk. Sorun kalmadı."

Turan: "Peki hoca, sen bilirsin."

Hemen araştırma yapılır. Samandıra'daki personelden sahanın yine karla kaplı olduğu ve yine doğru dürüst çalışma yapılmadığı öğrenilir. Ve Yıldırım çılgına döner.

Başkan daha sonra Denizli'yi bizzat telefonla arar. Bu konuya bozulduğunu belli ederek, şu teklifte bulunur:

"Uzun süredir sakat olan futbolcular var. Bunların çoğu da yüksek transfer parası alan isimler. Oynayanlar ise daha düşük paralar kazanan gençler. Yozgat'ta, D.Bakır'da onlar oynuyor, sakat ve cezalılar ise buralara gelmiyorlar. Sağlam olmak bir nevi ceza yerine geçiyor. Kötü sonuçlarda da oynayanlar yuhalanıyor, küfür yiyor, eleştiriliyor. Oynamayan hem dinleniyor, hem de eleştirilerden nasibini almıyor. Gel, iyisi mi bütün takımı, sakat ve cezalılar da dahil D.Bakır'a götür."

Denizli, "Peki" diyor. Ama Atatürk Havalimanı'na geldiklerinde Başkan Aziz Yıldırım'ı yine şoke eden bir görüntüyle karşılaşılıyor. Sakat ve cezalılar yine ortada yok. Denizli'nin, "Niye getirmedin" diye soran Başkan'a yanıtı yine aynı: "Gerek görmedim."

Yıldırım kendisini aşağılanmış görüyor ve daha uçağa binmeden kafasında Mustafa Denizli'nin işini bitiriyor. Mustafa Denizli çelişkili hareketleriyle, F.Bahçe'de kalmasını sağlayan son destekçisini de yitiriyor.

HÜSNÜ ÇİL

'Hoca başarısız oldu'
Mustafa Denizli, bu yıl başarısız oldu. Hem takım kurmada, hem de oyuncuları kullanmada çok büyük hatalar yaptı. Bazı oyuncular da Denizli'den çok fazla ayrıcalık aldılar. Sonunda Denizli'nin F.Bahçe'si, Şampiyonlar Ligi'nden, Türkiye Kupası'ndan elendi. Ligde de son 3 maçın kaybetti. O zaman Denizli'nin tutulacak bir tarafı kalmadı. Denizli'nin elinde Ceyhun, Hakan, Ali Akdeniz ve Oktay gibi oyuncular vardı. Sezon başından beri bir bakın, bu oyuncular ne kadar oynamışlar? Onlar oynadığı zaman bu takım ne kadar başarılı olmuş, oynamadıklarında ne kadar başarılı? Denizli'nin bu sezon yaptığı en iyi şey, Abdullah'ı orta sahanın içinde oynatmasıydı. Abdullah'ın performansı yeni yerinde yüzde yüz arttı. Ancak bence Abdullah, F.Bahçe'de libero olarak oynatılmalı. Bu mevkiide oynatıldığı taktirde bence Türkiye'nin en iyi liberosu olur.

YARIN
Bir telefon etse görevde kalacaktı!

Selim Soydan: Hatalar zinciri



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır