kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Denizbank AKK'yi aldı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) tarafından satışa sunulan banka iştirakleri arasında yer alan Anadolu Kredi Kartları Merkezi(AKK), Zorlu Grubu'na ait Denizbank'a geçti.

1976 yılında Çukurova Grubu'nun iştiraki olarak kurulan AKK, 1978 yılında Türkiye'ye ilk kredi kartını getiren şirketi oldu. İnterbank'ın Nergis Holding'e satılması ile bu grubun çatısı altında yola devam eden AKK, 1999'da banka ile birlikte Fon'a geçti. AKK ile Denizbank'ın yanı sıra Oyak ve Anadolubank'ın da ilgilendiği öğrenildi.

OPEC, petrolde kısıntıya gidiyor
Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El-Naimi, Opec'in Kahire'de yapılacak olağanüstü toplantısında petrol üretiminde günlük 1.5 milyon varil kısıntı karara alacağını söyledi. Naimi, petrol ihraç eden ülkelerinin örgütü OPEC'in kısıntıyı açıklayıp açıklamayacağı sorusuna, "Evet" yanıtını verdi. Rusya gibi OPEC dışı üreticilerin düşen petrol fiyatlarını desteklemek amacıyla arzı düşürme sözlerini tutacaklarını belirten Naimi, günlük 1.5-2 milyon varillik kısıntı ile petrol fiyatlarını varil başına 20-25 dolara yükseltmeyi amaçladıklarını bildirdi.

"Ata'yı paranın üzerinden çıkaralım"
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Atatürk'ün resminin dünyanın en değersiz paralarından biri olan Türk Lirası'nın üzerinden çıkarılmasını istedi. Atatürk'ün mezarında kemiklerinin sızladığını belirten Sabancı, "Bizi Arjantin'le aynı sandalyeye oturttular. Bu sandalyede işsizlik, yoksulluk var. Dünyanın ekonomisi en kötü iki ülkesinden biriyiz. Atatürk'ün resmi isyan ediyor. 'Çıkarın beni bu paradan' diyor" şeklinde konuştu. İstanbul Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan Sabancı, siyasilere şöyle seslendi: "Onlar yalnız alkış istiyor. Tenkit edenleri çekemiyorlar. Şu kötü huyunuzdan vazgeçin." Herkesin bugünlerde iyimserlik rüzgarına kapıldığını belirten Sabancı, "Bu rüzgar devamlı olsun. Ama iyimserliğin de tadınıı kaçırmayalım" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır