kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İşadamları Afganlı peşinde

Afganistan konusunda geç kalmak istemeyen iş dünyası Türkiye-Afgan İş Konseyi'nin kurulması için karar aldı.
Konseyin Türkiye tarafının belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Şimdiden 15 işadamından katılmak istediğine dair yanıt geldi. Bu sayının kısa sürede 70'i bulması bekleniyor.

Türkiye tarafı oldukça heyecanlı ancak savaş nedeniyle bu dönemde Afganistan'da işadamı bulmak mümkün değil. Çoğu Pakistan, Özbekistan, Avrupa ülkeleri ve hatta Türkiye'ye dağılmış durumda.

Afgan İş Konseyi'nin kuruluşunu üstlenen ve bir aydır yoğun bir çalışma başlatan Türk-Avrasya İş Konseyi Başkanı Tuğrul Erkin, Afganlı işadamlarının isimlerinin tespit edilmeye çalışıldığını söyledi. 6 milyon Afganlı'nın iskan sorunu olduğunun altını çizen Erkin, adeta ülkenin yeniden yaratılacağına işaret ediyor. Öyle ki konut, tarım sulama kanalları, yollar, santraller, altyapı yani özetle her alanda ciddi bir yatırım söz konusu.

Sadece Türk-Avrasya İş Konseyi değil, hükümet de Afganistan konusunda sıkı tutuyor. Bugün İçişleri Bakanlığı'nda, Dışişleri'nin de katılımı ile Afganistan'daki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir toplantı yapılıyor. Toplantıya davet edilen işadamları arasında Tuğrul Erkin de bulunuyor.

Hacer GEMİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır