kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dikkat Çekenler

IMF'nin desteği 2 milyar $ artıyor
Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'nin 2002-2004 yılları arasında uygulayacağı yeni program karşılığında, sağlayacağı finansman desteğinin miktarını artırıyor. IMF, 2002 yılındaki 10 milyar dolarlık ek kaynağın yanı sıra 2003 ve 2004 yılları için de birer milyarlık kredi verecek. Böylece IMF'nin toplam desteği 12 milyar doları yeni olmak üzere 16.3 milyar dolara çıkmış olacak.

Nema yerine Hazine arazisi
Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, zorunlu tasarruf olarak bilinen Tasarrufu Teşvik Hesabı'nda biriken paraların, Hazine arazisi ile takas edilmesi üzerine proje geliştirdiklerini açıkladı. Bakan Üşenmez, hesapta 9 katrilyonluk para biriktiğini vurgulayarak, "Projeyle iç borçlanma yükü hafifleyecek ve belirli gelir sağlayacak" dedi. Projenin kabul görmesi halinde çalışanlara, nema alacaklarına karşılık devlet arazisi veya arsası verilebilecek.

Doğalgazda sabit ücrete inceleme
Yargıtay, yüksek faturalar nedeniyle zor duruma düşen doğalgaz abonelerini sevindirecek bir karar aldı. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bir bilirkişi heyetinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaz abonelerinden aldığı sabit ücretin haklı bir yönünün bulunup bulunmadığını incelemesine karar verdi. Bilirkişi heyetinin abonelerden alınmasını haklı bulmadığı takdirde sabit ücret uygulamasına son verilecek.

Dış ticaret açığı yüzde 63 azaldı
İlk 10 ayda dış ticaret açığı yüzde 63 daralarak 7.9 milyar dolara indi. Geçen yılın Ocak-Ekim döneminde dış ticaret açığı 21.1 milyar dolardı. Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Ocak-Ekim döneminde ihracat yüzde 13.1 artarak, 25.7 milyar dolara ulaştı. İthalat ise yüzde 24.5 azalarak, 33.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ihracat 22.7 milyar dolar, ithalat da 44.7 milyar dolar olmuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır