kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kamu bankalarının 750 şubesi kapanıyor

Ayda 50 işlem bile yapılmayan verimsiz Ziraat ve Halk Bankası şubeleri 2002'de kapatılıyor. 750 şubenin kapanması 3 bin kişiyi etkileyecek
Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık, icraat bilançosu çıkardı. Ekonomi muhabirleri ile sohbet toplantısı düzenleyen Akışık, Ziraat Bankası'nda 500, Halk Bankası'nda ise 250 olmak üzere yaklaşık 750 şube 2002 yılı içinde kapatılacağını söyledi. Akışık, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu şubelerin çevresinde kiminde 3-4 bin kişi, kiminde 8-9 bin kişi yaşıyor. Bu şubeler kimi yerlerde büyüklüğüne göre 50-60 milyar lira, kimi yerlerde 70-80 milyar lira para harcıyorlar. O bankanın orada olması o bölgeye ekonomik aktivite sağlıyor. Banka olmayan diğer çevre ilçelerden de oraya bir çekim getiriyor. Aktivite yaratıyor. Bunu 500 şubede düşünürseniz yaklaşık 3 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Kamu bankalarına ait şubelerin kapatılması politik sonuçları olan bir karar. İşte politik önem 3 milyon kişide."

Şubelerin içinde, ekonomik bakımdan rasyonel olmayan, bir ayda 50 tane işlem olmayan şubelerin bulunduğunu belirten Akışık, bu 500 şubenin banka bilançosunun yüzde 2.5'i olduğunu, giderlerin de yüzde 20'sini oluşturduğunu kaydetti.

Eski haliyle kamu bankalarının dümensiz ve motorsuz Varyag gemisi gibi olduğunu söyleyen Akışık, "Kamu bankalarının kısa vadeli borçlarını 2002 baharında tamamen tasfiye edeceğiz" dedi. Kamu bankalarında çalışanların devlet memuru olduğunu kaydeden Vural Akışık, "Bu personele Maliye ve gümrükler talip. İşten atılma gibi bir problem olmaz" şeklinde konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır