kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ya terörist bir gün El Cezire'ye çıkarsa?

Bush yönetiminin en büyük korkusu, Ladin'in bir gün TV'ye çıkıp ölmediğini göstermesi...
Pakistan Observer gazetesine göre, Suudi terörist Usame bin Ladin öldü. Washington Times'a göre deniz yoluyla Pakistan üzerinden deniz yoluyla kaçmayı başardı. Amerika'nın El Kaide örgütüyle ortak iş yaptığı belirlenen bazı gemicilik şirketlerini yakın takibe aldığını belirten gazete, "Ladin'in ilk tercihi Somali olur. İkinci tercihi ise memleketi Suudi Arabistan. Yemen yakınlarındaki bir çölde yaşayabilir" diye yazdı.

Gazeteye konuşan bir istihbarat yetkilisi ise Amerikan yönetiminin en büyük korkusunun Ladin'in bundan sonra bir gün aniden El Cezire televizyonunda ortaya çıkması olduğunu açıkladı. Bu durumun Ladin'i Afganistan'da arayan ABD'yi zor duruma düşüreceğini belireten istihbarat görevlisi, "Ladin'in birçok kaseti El Cezire'de daha önce çıktı. Yeni bir kasetin çıkması, Amerika'ya yönelik yeni saldırıların işareti olabilir" diye konuştu. Gazete ayrıca CIA'nın savaş sırasında Ladin'le Afganistan'daki bir mağarada görüşen Pakistanlı yazar Hamid Mir'i izleyememesini eleştirdi.

Tora Bora'daki Ladin avına 500 asker katıldı
ABD, Afganistan'ın doğusundaki Celalabad kenti yakınlarındaki Tora Bora bölgesinde Ladin'i ölü ya da diri aramaya başladı. Mağaraları inceleyen asker sayısı 500'e çıkartıldı. Mağarada bulunan ceset parçaları tek tek toplanıp, DNA testine tabi tutuluyor. ABD, Ladin'in bombardımanda ölmesi ihtimaline karşı ailesinden DNA örnekleri almıştı. El Kaide'nin Kandahar'daki ABD birliklerine saldırı düzenleyeceği istihbaratı alındı. Askerler alarma geçerken, saldırının bomba yüklü develerle yapılabileceği söyleniyor.

Bir bu eksikti! Ladin şarkı oldu
Suudİ terörist, Ürdün'de bir tiyatro oyununa, Güney Kore'de bir şarkıya konu oldu. Ürdünlü bir yazar, teröristin hayatı hakkında bir komedi eseri yazarken, Güney Koreli ilkokul öğrencileri yeni çıkan ve Ladin'i öven bir parçayı dillerinden düşürmüyor. Parçada, "Ladin'in hayranıyım. Büyüyünce onun gibi olacağım" deniyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır