kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye ve Türkler'in geleceği Avrupa'da

İlk kez Yunanlı bir bakan, Türk halkına özel bir yeni yıl mesajı yayınladı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu, "Bizi birleştiren unsurlar, ayıranlardan daha fazla" dedi
Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Yunanlı meslektaşı Yorgo Papandreu'nun 1999 depremleri ardından kurdukları ikili ilişkiler, sonunda bir Yunanlı bakanın ilk kez Türk halkına özel yılbaşı mesajı yayınlamasına vesile oldu. Türkiye'deki Yunanistan Büyükelçiliği tarafından yayınlanan "Yunanistan" gazetesine konuşan Papandreu'nun 2002 mesajı şöyle:

Yeni yıl sebebiyle kendim ve Yunanistan hükümeti adına, her iki ülkenin menfaatine olacak şekilde işbirliğimizi geliştirmemiz ve dost Türk halkının ilerlemesi ve refahı için en iyi dileklerimi sunarım.

ÇOK YOL ALDIK, İLERLEDİK
Çok yol aldık. Daha da ötesi, halklarımız bu politikayı kucaklayarak kendi inisiyatifleriyle daha ileri götürdüler. Yapacak çok şey var, ama bunu yapacak iradeye sahibiz. Her iki ülke hükümetlerinin, gelecek kuşaklara geçmişin güvensizliklerinden ve sürtüşmelerinden uzak, barış içinde bir geleceği şekillendirmek için tarihi sorumluluğu vardır.

KIBRIS YENİ DÖNEME GİRDİ
Yeni zorlukları yapıcı bir şekilde aşmak zorundayız. Kıbrıs konusu yeni bir döneme girdi. AB üyesi bir ülke olarak Yunanistan, Türkiye ve Türk halkının geleceğinin Avrupa'da olduğuna inanmaktadır. Türkiye'nin perspektifini güçlendirmek bizim için stratejik bir öneme sahip bir seçimdir ve biz önümüzdeki yılda bu konuda çalışmaya devam edeceğiz. Bizi birleştiren unsurların bizi ayıranlardan daha fazla olduğunu yavaş yavaş görüyoruz. Sizi temin ederim ki, Yunan Hükümeti ve Dışişleri Bakanı olarak ben, önümüzdeki yıl bu yolda kararlı bir şekilde çalışacağız...

WASHINGTON POST:

SADDAM TÜRKİYE'Yİ VURABİLİR
Amerİka'nIn saygın gazetelerinden Washington Post, olası bir Irak operasyonu ile ilgili geniş bir "savaş analizi" yayınladı. "Irak'taki rejim değişikliği amacımızı dile getirdikten sonra Saddam Hüseyin ülkesine girecek Amerikan askerleri üzerinde tereddüt etmeden kimyasal ya da biyolojik silahlarını kullanabilir" ifadesinin kullanıldığı haberde Irak liderinin bu operasyona nasıl karşılık verebileceği ihtimali de ele alınıyor.

4 ÜLKE HEDEF OLUR
Washington Post'a göre, "sırtını bu kimyasal silah duvarına dayayacak olan Saddam füzelerini ve kitle imha silahlarını İsrail, Kuveyt, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki sivil hedeflere de yöneltebilir." Şimdiye kadar yapılan uyarılarda olası hedeflerin bu ülkelerdeki ABD üsleri olabileceği belirtiliyordu. İlk kez sivillerin de Saddam'ın hedefi olabileceğinin altı çiziliyor.

Saddam, topraklarına saldırıldığı anda çok sayıda casusunu biyolojik maddelerle donatıp Amerika ya da Avrupa'ya saldırı amacıyla göndermeyi deneyebilir. Philip Gordon ve Micheal O'Hanlon imzası taşıyan haber analizde şu ifadeye yer veriliyor: Irak operasyonu için başlangıçta 250 bin, ardından 5 yıl için 100 bin asker gerekecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır