kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Gördün mü Cruyff!

Barcelona-Galatasaray maçı öncesi Hollandalılar'ın efsane ismi, Katalan ekibinin unutulmaz hocası Johann Cruyff, "Barca kazanır. Neden mi? Öncelikle gerekli de ondan. Takım toparlanmaya mecbur. Onurlu oyuncular, son haftalardaki kötü sonuçlara tepki üretecekler. Liverpool zaferi de böyle bir ortamda gerçekleşti. Benzer bir tepkiyi G.Saray önünde de bekliyorum. Evinde puan kaybetmek grup liderliğinden uzaklaşmak demektir" dedi. Ama tamamen tersi oluştu. Hatta maç 2-0 G.Saray lehine dönünce tribünler takımlarına cephe aldılar. Demek ki, Cruyff gibi en önemli uzmanlar bile yanılabiliyor.

Maçtan sonra Leverkusen'in hocası Toppmöller televizyonda iddialı konuştu: "Bu grupta 4. sırada da olsa Liverpool ve Barcelona çıkar." Bu ifade, G.Saray'ın başarısını görmezden gelmek demektir. İlk grupta da bu tahminler yapılmamış mıydı?

Maça gelince... Rakamların dili öyle doğruydu ki... İlk yarı Barcelona iki, G.Saray bir sarı kart gördü. Şutlar da dengeliydi: 5-4. Ve skor da 2-0 G.Saray lehineydi. İkinci devre G.Saray iki kırmızı, üç sarı kart gördü; bir isabetli şut atabildi. Barcelona ise 6 şutta iki gol buldu. Ve 2-2'lik sonuç ortaya çıktı.

Çifte disiplin dersi
Fauller eşit: 21-21. G.Saray'ın oyun zekası ve üstünlüğü işte burada. Topu pasif alanda çevirdi. Kontratakta yetersiz olduğu halde rakibe hata yaptırdı. Barcelona'nın topla oynama oranı % 59, G.Saray'ın % 41. Barcelona 5, G.Saray iki kez ofsayta düştü. Oysa ilk grupta Ümit Karan'ın bir maçta 8-9 ofsaytı olabiliyordu. G.Saray, maç öncesi endişe duyulan bu dezavantajı aşarak ofsayt tuzağını rakibe kurdu.

İkinci yarı Overmars ile oyun değişti. Şahane oynayan Perez çöktü. Barcelona'nın sağdan pasif olan futbolu, Overmars ile soldan yırtıcı, delici bir ivmeye dönüştü. Saviola iki şahane fırlayışla durağan G.Saray orta ikilisini delen dinamizmi sergiledi.

Ümit Karan'ın gördüğü sarı kart... Hakan'ın kırmızı kart sonrası yavaş yavaş çıkışı... İstanbul'da bir sinir buhranı sonucu Hasan Şaş'ın bileğinin kesilmesi. Bir de oyun disiplini yönü var. Barcelona bu alanda çok önemli bir ders verdi G.Saray'a... Kadrolarında ne kadar çok sayıda kaliteli adam olduğunu düşünün. Herkes kendi egosunu tatmin etmeye kalksa oyun disiplini kalmaz. Ama bunu asla yapmıyorlar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır