kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Mayınlar temizlendi Avrupa kapısı açıldı
Avrupa Birliği ile ilişkilerdeki anlaşmazlık konularının peş peşe giderilmesiyle, Türkiye'nin Avrupa yolu kısaldı. Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası'nın (AGSP) ardından Kıbrıs'ta uzlaşma sinyalleri, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği yolundaki takvimi hızlandırdı.
Tüm Metin

  Eşit statü kararı olumlu yankılandı
AB'nin genişlemeden sorumlu Yüksek Komiseri Gunter Verheugen'in Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'la yaptığı görüşmenin ardından, "Türkiye diğer aday ülkelerle aynı statüye çıkarılacak" açıklaması dış basında da yankı yarattı.
Tüm Metin

  Brüksel'de AGSP sevinci
Dışişleri bakanlarının, AGSP uzlaşması nedeniyle memnuniyetlerini belirtirken, AB'nin Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Solana'nın, adeta teşekkür edercesine Cem'i sarılıp öpmesi dikkat çekti. Cem, Brüksel'de AB Komiseri Günther Verheugen ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile ikili görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi...
Tüm Metin

  1000 Türk askeri 2 hafta sonra Kabil'de
Powell, Ankara'dan ayrılırken, Türkiye'nin "ivedilikle Barış Gücü" oluşturulması ve "yönetimin Türkiye'ye verilmesi" talebini Washington'a götürdü. Barış Gücü için asker gönderme konusunda resmi talep en geç gelecek hafta Ankara'ya iletilecek.
Tüm Metin

  Kadın Vekiller pantolonda anlaşamadı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde kamuda çalışan kadın personelin bugün "pantolon" giyme hakkını elde edebilmek için başlatacağı eylem, kadın parlamenterler arasında görüş ayrılığı yarattı. Pantolon konusunda görüş ayrılığına düşen kadın milletvekilleri eylemi SABAH'a değerlendirdi:
Tüm Metin

  Misyoner alarmı
Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya'daki Türk cumhuriyetlerinde yoğunlaşan misyonerlik faaliyetleri Milli Güvenlik Kurulu'nun Aralık ayı toplantısı gündemine alındı. MGK için hazırlanan raporda, asıl amacının; bir din propagandası yapmaktan öte "Türkiye'yi bölmek" olduğu vurgulanan misyonerlik faaliyetleri karşısında gereken tedbirlerin...
Tüm Metin

  Canlı yayında rüşvete suçüstü
Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'in eski Özel Kalem Müdürü Cemal Kaban ve Nevzat Gürgen adlı arkadaşı bir TV kanalında rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Show TV yöneticileri, bir ihbar üzerine kendilerine Türkiye'de turizm yatırımı yapmak isteyen yabancı işadamı süsü vererek Cemal Kaban ve Nevzat Gürgen ile ilişki kurdu.
Tüm Metin

  Vetolu DGM yasası Meclis'ten aynen geçti
TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 4 maddesi yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen DGM'lerin görev alanının daraltılmasına ilişkin yasayı aynen kabul etti. Anayasa uyarınca Sezer'in, Meclis'in aynen benimsediği yasayı yeniden veto hakkı bulunmuyor.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Baki Onurlubaş, Doğu Karadeniz yöresinde Pontusçuluk faaliyetlerinin tekrar hortlamaya başladığı uyarısını yaptı. Onurlubaş, şöyle dedi: "Trabzon'un, Tonya ve Sürmene ilçesinde, 20-30 fakir öğrenciyi 'Eğitim' gerekçesiyle Yunanistan'a götürenlerin amacını biliyoruz.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır