kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Avrupa'yı isteyen bağırsın
Avrupa Birliği, özgürlük ve refahtır. Türkiye için de bu değerleri garanti edecek vazgeçilmez hedeftir. Brüksel'deki temaslarından sonra Mesut Yılmaz "Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesi için böylesine elverişli bir ortamı bugüne kadar hiçbir zaman görmedim" dedi.

ÇETİN ALTAN
Hayatını boş geçmiş sayanlar ve saymayanlar yamukluğu...
Adı çoktan unutulmuş, Yahya Kemal esintili Edip Ayel'in bir çift dizesi dolaşıyor dudaklarımda: Bir gün gömecekler beni şehrin varoşunda; Boş geçti ömür, kaç günümüz kaldı ki şunda... Sonra da düşünüyorum: - İnsan, hayatının boş mu, dolu mu geçtiğini bilebilir mi, diye...

HAŞMET BABAOĞLU
İletişmek kolay, anlamak zor!
Sakın kızmayın ama... Ya da kızarsanız kızın! Bazen elektronik posta yoluyla attığınız mektuplara baktığımda yıllardır ısrarla savunduğum tezde ne kadar haklı olduğumu anlıyorum. Yani... Bizim iletişim sorunumuz yok! Bizim sorunumuz, anlamakta ve kavramakta...

ERDAL BİLALLAR
Dut yemiş bülbüller!
Seçildikleri günden bu yana Meclis kürsüsüne çıkıp da tek satır laf etmeyen milletvekilleri var... Hatta oturdukları sıradan bile konuşmacıya sataşmayanlar... Yerinden kalkmayanlar, sıra kapaklarına vurmayanlar, koltuğundan doğrulup bağırmayanlar...

SELAHATTİN DUMAN
Dans gibi dövüşme sanatı Capoeria!
Birileri "Capoeria tekniği" denilen yeni bir savaş sanatını ithal edip, servise koydular ki insanın "Hazır ol vaktine Nemçe kralı.. Capoeria savaşçıları yer götürmez asker ile geliyor.." diye bağırası geliyor..

YAVUZ DONAT
Zirvede iftar
Çarşamba günü Başbakan Bülent Ecevit, iftara, TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin konuğuydu... İftar uzun sürdü... Tam iki saat. Biri, "0001 numaralı ve kırmızı plakalı" otomobile biniyor. (İzgi) Diğeri "0002"ye. (Ecevit) Devletin "bu kadar zirvesinde bulunan iki isim", iki saat boyunca, herhalde "Ramazan sohbeti" yapmadılar.!"Önemli şeyler" konuştular.

OKAY GÖNENSİN
Kapı aralandı
Avrupa ile ilişkiler bir kez daha "tıkanmış" görüntüsü verir ve Ankara'da "kimileri" buna pek sevinirken, hava tekrar değişti. Kapanmaya yaklaşmış gibi görünen Avrupa kapısı üç gün içinde biraz daha aralandı. Bu değişikliğin iki nedeni, Avrupa Ordusu konusunda Türkiye'ye güvence verilmesi üzerine uzlaşmaya yaklaşılması ve Kıbrıs'ta ikili görüşmelerin çok "yapıcı" bir havada başlamasıdır.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Kültür Bakanlığı bu rezalete son vermeli!
Kriz günlerinde işleri bozulan, borç harç içinde yüzen milyonlarca insana müthiş bir kazanç olanağı var. Şimdi bu "havadan para kazanma formülü"nü açıklayacağım. Size şaka gibi gelecek ama değil! Deneyin göreceksiniz:

RUHAT MENGİ
Yüzü olmayan kadınlar!
Yazıklar olsun Atatürk'ün Meclis'indeki pasif ve gerici kadınlara! Dünya basını, Afganistan'da Taliban'ın döneminin çağ dışı görünümlü kadınlarına yüzü olmayan kadınlar diyordu.TBMM'de Yeni Medeni Yasa'nın mevcut evliliklere uygulanması için yapılan oylamadan kaçan kadın milletvekilleri de bundan böyle Türkiye için "Yüzü olmayan kadınlar" olarak kalacak.

METİN MÜNİR
Canları cehenneme
Kısa bir süre önce İstanbul'da para ile katılınan bir yabancı sermaye toplantısında bulundum. Bu tür toplantıların değişmez bazı özellikleri vardır: Genellikle, Ankara'dan davet edilen bakan veya bürokratlar, söz verdikleri halde son anda gelmekten vazgeçerler. Yerlerine konuşmak üzere başkalarını yollarlar.

İLKER SARIER
Ebem kuşağı!
Yazılarımıza "sürüsel" bakanlarla, "birey" olarak bakanlar kabak gibi farkediliyor, çok hoş ve verimli... Mali milat, ekonominin ocağına incir ağacı diker, diyoruz, kara para savunucusu oluyoruz. Vergi borçlarını, temerrüt faizleriyle birlikte af etmek gerekir, diyoruz, vergi düşmanı oluyoruz.

SEDAT SERTOĞLU
Aklın yolu
Ne oldu da Ankara, birden bire, gerek Kıbrıs, gerekse AB ordusu konusundaki şahin tavrını bir kenara koyup, uzlaşma yollarına saptı? Sahiden ne oldu da bizim hükümet uzlaşmaz tavrından vazgeçti? Sakın son zamanlarda önüne konmaya başlanan, geleceğe yönelik faturaları aniden görmüş olmasın?

ERDOĞAN SEVGİN
Aslan'ım benim!
Türkiye'nin yarısından fazlası, televizyonda, Galatasaray'ın Nou Camp'ta Barcelona'dan altın değerinde 1 puan aldığı maçı izlemiş. Böyle bir günde diğer programları yazmam abes olur diye düşünüyorum. İşte; satırbaşları ile dev maçta gözüme takılanlar. Şu Hakan Ünsal'ın yaptığına akıl - sır erdiremiyorum.

MEHMET TEZKAN
Son rüzgara 'sahte umut' diyenler sınıfta kaldı..
15 gün önce, küçük bir esinti başladı.. Hissediliyordu, arkası gelecek.. Rüzgâr esecek, karamsarlık bulutlarını dağıtacak.. O gün, bu son fırsat dedik.. Bu son rüzgârı kaçırmayalım.. Şiddeti fazla değil ama limandan çıkmaya yeter, açık denizlere açılmaya yeter dedik.. Yeter ki yelkenleri dolduralım..

HINCAL ULUÇ
Galatasaray farkı ve Türkiye!..
İşte Galatasaray'ın Türkiye'yi getirdiği yer.. Dünyanın en iyi üç takımından biri olduğu tartışmasız Barcelona'yı Barcelona'da yenememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor bugün Türkiye.. Düne kadar hayal bile edilmeyen, bayram yaptıracak sonuç, bugün üzüntü kaynağı oluyorsa, bütün Türkiye Galatasaray'a teşekkür etmelidir.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Dış şoktan dış dopinge
11 Eylül'ün hemen sonrasında dünyada meydana gelen olaylar bir dış şok gibi algılandı. Öyle ya petrol fiyatları hemen artmaya başladı, durgunluk içine giren dünya ekonomisinde bu eğilimin tam bir resesyona dönüşmesi kesinleşti. Bu da bizim ihracatımızı olumsuz etkileyecekti.

MEHMET NURİ YILMAZ
Bedensel engellilerden ilgimizi esirgemeyelim
Dinimizin amacı, insanları iyiye, güzele, hayra sevk ederek onları hem dünyada hem de ahirette mutlu kılmaktır. Din, kişileri başka insanlara karşı kin ve nefrete, intikama ve kan dökmeye sevk etmez. Din insana her daim sevgiyi, saygıyı ve nezaketi telkin eder. Sevgi, İslam'ın özü, varoluşun sebebidir.

HAYRULLAH MAHMUD
Hukuk baronları
Haftabaşında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in DGM Yasası'nı veto etmesi bağlamında yazdığım "Adalet Yönetimin temelidir" başlıklı yazımla ilgili Yargıtay Onursal Üyesi Çetin Aşçıoğlu'ndan bir mail aldım...

EMRE AKÖZ
Melih Aşık, Medyakronik'e küstü
Gazeteci Melih Aşık, Milliyet'teki köşesinde "Salkım Hanım'ın Taneleri"ni ve filmin senaryo yazarı Etyen Mahçupyan'ı eleştirmişti. Bu eleştirilerin haksız olduğunu düşünen Medyakronik editörleri de 4 Aralık'ta Melih Aşık'ı eleştirdi.

REFİK DURBAŞ
Ne gerek var zengin olmaya...
Metin Münir, geçen gün eğer bir gün Altılı Ganyan ya da Spor Toto'dan büyük ikramiye kazanır da zengin olursa hemen kendisine bir Oxford İngilizce Sözlük alacağından söz ediyordu. Üstadın şans oyunlarından pek haberi yok sanırım.

DOĞAN KOLOĞLU
Gördün mü Cruyff!
Barcelona-Galatasaray maçı öncesi Hollandalılar'ın efsane ismi, Katalan ekibinin unutulmaz hocası Johann Cruyff, "Barca kazanır. Neden mi? Öncelikle gerekli de ondan. Takım toparlanmaya mecbur. Onurlu oyuncular, son haftalardaki kötü sonuçlara tepki üretecekler.

ERMAN TOROĞLU
G.Saray'ın amatörleri
G.Saray, Avrupa maçlarında değişik bir smokinle oynuyor. Takım olarak kafa yapıları Türkiye'nin önünde. Ama takımın içinde iyi oynamalarına rağmen hâlâ eski Türk kafa yapısına sahip futbolcular var. Mesela Hakan Ünsal... Çok iyi futbol oynadı. Yaptığı amatörlük.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır