kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Sitebuilders.org

Bugün yazım iki bölümden oluşuyor...

Yazımın bu ilk bölümüne, kendisini "webmaster" olarak tanımlayan, bilişim sektörü çalışanı değerli okuyucularımıza öneri niteliğinde yazdığımı belirterek başlıyorum. Zira diğer okuyucularımız tüm metni okuyup, kafasını karıştıracak bir dolu sözle karşılaştıktan sonra bana darılmasınlar diye bu paragrafı ekliyorum... İkinci bölüm, herkesin ilgisini çekebilecek nitelikte :)

İletişim teknolojileri ve internetin yayılmasıyla birlikte, bilişim sektöründeki canlanmaya dikkatinizi çekmek istiyorum... Artık insanlar, yaşamlarını bir anda etkisi altına alabilen teknolojik yeniliklerle karşı karşıyalar. Hatta bazıları sanal olsa bile...

İnternet bunlardan sadece biri... Gelecekte bizim yaşamımızda nasıl yeralacağı ve ne tür kavramları bize kazandıracağı ise merak konusu...

İnternet, başlı başına bir "sistemler ağı" ve perde arkasında bu sistemleri geliştirenlerden oluşuyor. Şimdi size geliştiricilerden bahsedeceğim... Bu arada eğer siz, web içerik editörü veyahut iyi bir sörfçüyseniz şimdi tanıtacağım site ilginizi çekmeyebilir. İkinci bölüm ilginizi çekebilir :)

(Bütün okuyucuları kaçırmadım umarım)...

Sitebuilders.org ... Internetteki tüm IT profesyonellerinin bütünleşmesi için kurulmuş ilk ve tek en kapsamlı sanal oluşum. 1994 yılından bu yana binlerce insanı yetiştiren ve ticari amacı olmayan bu organizasyonun öncelikle websitesini görmelisiniz;

Web Adresi: www.sitebuilders.org

Sitebuilders'ın çalışma alanı, "tasarım, grafik, HTML, scripting, programlama, database, güvenlik gibi web sitesi yapımı konularında fikir alışverişinde bulunmak, buna ek olarak üyelerinin dilek ve isteklerini sektöre aktarmak, yeni çıkacak programlar için gönüllü beta test grupları oluşturmak" olarak belirlenmiş

Sitebuilders organizasyonu ayrıca her ayın ilk perşembe günü çalışma alanı kapsamına giren konuları, konuşmak, tartışmak veya anlatmak amacıyla üyeleriyle toplantı düzenliyor. Toplantı yeri ve saati ise, web sitesinde duyuruluyor. Sponsorları yardımıyla düzenlediği bu toplantıları üyelerinden para talep etmeden gerçekleştiren Sitebuilders'ın üyeleri arasında Türkiye'deki birçok dev firmanın üst düzey teknoloji yöneticileri de bulunuyor. Sponsorları arasında Microsoft, Intel, Siemens gibi büyük firmalar var.

Organizasyonun websitesinde, "yayınlar" bölümünden toplantı prezantasyonlarını inceleyebiliyor, üyelik bölümden e-mail grubuna üye olabiliyor, faaliyetler bölümünden toplantılara katılmak için yer ayırtabiliyorsunuz. Cavit Önen, Atıf Ünaldı, Engin Çetinkaya, Çiğdem Akın gibi tecrübeli isimlerin yürütme kurulunda bulunduğu Sitebuilders.org, yarattığı bu sanal organizasyon ile sektördeki birçok firma tarafından destekleniyor.

Unutmadan söyleyeyim, üyelik için bazı şartları sağlamanız gerekiyor.

Mesela, en az 5 toplantıya katılmak ya da e-mail grubuna aktif katılım gibi... Eğer üye olduysanız, size "download alanına erişim", "beta gruplarına üyelik", "beta CD dağıtımından faydalanma" gibi imkanlar sağlanıyor.

Eğer kendinizi internetin herhangi bir alanında uzman görüyorsanız, yenilikleri yakından takip etmek istiyorsanız, işinin uzmanı birçok insanla bilgi alışverişinde bulunmak istiyorsanız, hiç vakit kaybetmeyin.

Mutlu İnsan

Cinsel yaşamınız, hayatınızı nasıl etkiler hiç düşündünüz mü? Peki ya cinsellik konusunda ne kadar bilgiye sahipsiniz? Mutlu musunuz? Yoksa bazı problemleriniz var da, sormaya mı çekiniyorsunuz?

Olur böyle vakalar :) Her insanın başına gelir...

Şimdi size, "sağlıklı insan = mutlu insan" sloganıyla yola çıkmış uzman bir doktorumuzun web sitesinden bahsedeceğim.

Web Adresi : www.mutluinsan.com

Jinekolog Operatör Dr.Cenk Kiper, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı.

Aynı zamanda Aralık'99'da kurduğu sitesiyle bugüne kadar 500bin ziyaretçiyi ağırlamış başarılı bir webmaster. Mutluinsan.com'u tümüyle kendisi yaratmış.

Sitenin zengin içeriğiyle, aradığınız birçok şeye ulaşabiliyorsunuz.

Ama siz daha ekstrem şeyler sormak istiyorsanız, mail atmanız yeterli.

Tabi öncelikle "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünü incelemenizi öneriyorum.

Çünkü sizin soracağınız soruyu daha önce sormuş olabililer :) Sitenin anasayfasındaki sağ sütun, indekslenmiş bir kitap gibi hazırlanmış.

Buradan en çok karşılaşılan problemlerle ilgili faydalı ayrıntıları inceleyebilirsiniz.

Mutluinsan.com, özgün bir web tasarımına sahip. Konusuna yakışır renkli bir arayüzü var. Siteyi gezerken bir takım "html programlama" hatalarına rastladım, fakat bunlar giderilebilir şeyler tabiki. Sayfa içlerindeki fontların bir standarta oturtulması ve birkaç web objesi kullanarak siteyi daha rahat kullanılabilir hale getirilmesi de (navigasyon) şimdilik bu sitede gördüğüm bazı eksiklikler.

Kulaktan dolma bilgilerle yaşamınızı yönlendireceğinize, mutlu bir cinsel yaşamın sırlarını bu siteden hiç çekinmeden (monitörünüzü gözetleyenlerden çekiniyorsanız yapılabilecek birşey yok :)) öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Hem bunun bir bedeli de yok, sitenin tek dileği sizin mutlu ve sağlıklı olmanız...

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır