kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

AVRUPA ARTIK DAHA YAKIN

Avrupa Ordusu ve Kıbrıs'ta atılan tarihi adımlar AB'yi harekete geçirdi: Üyelik süreci hızlanıyor. Çok değil üç ay önce, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinde tam bir belirsizlik hakimdi. Yılmaz, "Treni kaçırmak üzereyiz" diyerek bu konuda alarm verdi. Ardından Anayasa değişti, sonra AGSP ve Kıbrıs'ta uzlaşma kapısı aralandı. Bu haberler, Brüksel'de müthiş bir olumlu hava estirdi. İlk müjde AB'nin genişlemeden sorumlu Komiseri Verheugen'den geldi: "Türkiye'nin tam üyeliği için yeni bir diyalog ve çalışma planlayacağız." Haftaya yapılacak AB zirvesinde Ankara'nın Avrupa yolunun kısalması bekleniyor. Düne kadar, 2010'dan önce AB'ye alınmayacağı söylenen Türkiye'nin Bulgaristan ve Romanya ile aynı statüye alınabileceği belirtiliyor.
Tüm metin

Powell: Sağlam kanıtlar olmadan asla
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, terörle mücadelede ``sağlam kanıtlar olmadan`` Afganistan`dan başka bir ülkeye karşı harekete geçmeyeceklerini bildirdi. Powell, Belçika`nın başkenti Brüksel`deki NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında, ``Sağlam bir temel olmadan başka bir ülke ya da gruba karşı harekete geçmeyiz.
SON DAKİKA'DA

Sakıp Sabancı'ya haraç tehdidi
İşadamı Sakıp Sabancı'nın özel kalem müdürünü telefonla arayarak "para talep etmek amacıyla görüşmek isteyen" Nuhbay Büyükkaya adlı bir kişi, oğlu ve iki adamıyla birlikte gözlem altına alındı. Yaklaşık altı ay önce emniyet müdürlüğüne başvuran Sabancı Holding'in avukatları, Sabancı Center'ı telefonla arayan...
TÜRKİYE'DE

Mirasın 33 milyarı vergi dışı bırakıldı
Çocukların bulunmaması halinde, eşe isabet eden miras hissesinin 66 milyar 694 milyon lirası, veraset ve intikal vergisinden müstesna olacak. 2002'de, bağış, hediye, çekiliş vs. yoluyla intikallerde ise, Veraset ve İntikal Vergisi'nden müstesna tutar, 770 milyon TL. olarak uygulanacak.
EKONOMİ'DE

27 yılın üzerine ekmek kadayıfı
Dile kolay tam 27 yıl sonra... Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Glafkos Klerides, Cumhurbaşkanlığı forsu kullanmadan KKTC topraklarına ayak bastı; Cumhurbaşkanı Denktaş'a akşam yemeğine gitti. Denktaş, çok eski dostunu kapıda karşıladı.
DÜNYA'DA

Eşit statü kararı olumlu yankılandı
AB'nin genişlemeden sorumlu Yüksek Komiseri Gunter Verheugen'in Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'la yaptığı görüşmenin ardından, "Türkiye diğer aday ülkelerle aynı statüye çıkarılacak" açıklaması dış basında da yankı yarattı.
POLİTİKA'DA

Yıldırım Primören
Nihat'ın transferinde çıkan pürüz nedeniyle Real Sociedad'dan beklediği parayı alamayan ve F.Bahçe galibiyeti için açıklanan 10'ar milyarlık primleri ödeyemeyen Beşiktaş yönetiminin imdadına asbaşkan Yıldırım Demirören yetişti. Demirören, futbolcuların moralinin bozulmaması için toplam 250 milyar liralık primleri cebinden karşıladı.
SPOR'DA

Asena İbo'yu bastı
Hiçbir şeyden çekmedi İbrahim Tatlıses kadınlarından çektiği kadar. Tek eşle asla yetinmeyen ünlü sanatçı, Avustralya turnesinde barıştığı iki yıllık sevgilisi Asena ile tekrar birbirine girdi. Son zamanlarda adı Asena'dan başka kimseyle anılmayan Tatlıses, İstanbul'a döner dönmez yine yapacağını yaptı ve aşk hayatını arapsaçına çevirdi.
MAGAZİN'DE

Jinekolojik ağrılar kader değil!
Kadın sağlığı alanında en sık karşılaşılan sorunlardan biri de jinekolojik ağrılar... Hemen hemen her kadının çeşitli sebeplerle yaşadığı bu durum aslında kader değil. Jinekolojik muayene ve gerekli tetkikler sonucunda belirlenen soruna yönelik uygulanan tedavi jinekolojik ağrılara son veriyor.
SAĞLIK'DA

Sevil evlendi, masrafı İsmail Türüt karşıladı!
Sevil Demir, geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden sanatçı Barış Manço'nun sevgilisi olduğunu öne sürünce en büyük tepkiyi ünlü türkücü İsmail Türüt'ten görmüştü. Türüt, genç kız için "O şerefsiz ve ahlaksız bir kadındır" demişti.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,446,000 1,453,000
MARK 657,000 660,000
EURO 1,285,000 1,292,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır