kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Canlı yayında rüşvete suçüstü

Başbakanlık'ta şube müdürü olan Cemal Kaban ve arkadaşı, yabancı işadamı görüntüsüyle turizm teşvik belgesi isteyen Show TV muhabirlerinden rüşvet alırken gizli kameraya yakalandı
Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'in eski Özel Kalem Müdürü Cemal Kaban ve Nevzat Gürgen adlı arkadaşı bir TV kanalında rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Show TV yöneticileri, bir ihbar üzerine kendilerine Türkiye'de turizm yatırımı yapmak isteyen yabancı işadamı süsü vererek Cemal Kaban ve Nevzat Gürgen ile ilişki kurdu. Turizm teşvik belgesi almak isteyen kişilere rüşvet karşılığında yardımcı oldukları öne sürülen Kaban ve Gürgen dün gece pazarlık yapmak üzere büro görüntüsü verilen Maslak'taki stüdyoya çağrıldı.

REHA MUHTAR BASKIN YAPTI
Kaban ve Gürgen'e yaklaşık 100 milyar lira almayı planladıkları iş karşılığında kaparo ödemesi yapıldığı sırada içeriye polis ve Show TV Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar girdi. Polis önceden seri numaraları alınmış 500'er milyon lirayı alan Kaban ve Gürgen'e canlı yayında suçüstü yaptı. Rüşvet pazarlığı Reha Muhtar'ın sunduğu Ateş Hattı programından da canlı olarak yayınlandı.

GÖREV YERİ HEP DEĞİŞTİ
Bu arada Kaban'ın uzun süre Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'in özel kalem müdürü olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Bakan Üşenmez'in "Uygunsuz davranışları" olduğu gerekçesiyle Kaban'ı görevinden alarak danışman kadrosuna getirdiği bildirildi. Üşenmez'in, Kaban'ı danışmanlık görevinden de 16 Ekim 2001 tarihinde alarak kadrosunu Başbakanlık'a verdiği öğrenildi. Kaban'ın Personel Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak kızak göreve getirildigi belirtildi.

Cemal Kaban, polis tarafından götürülürken "2,5 yıldır çok çalıştım. Bana sen biraz dinlen dediler. Birkaç hafta dolaşacağım. Maaşımı alıyorum" diye konuştu. Kaban ve Gürgen sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü.

Ali BALCI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır