kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadın Vekiller pantolonda anlaşamadı

DSP'li Gönül Saray Alphan ve MHP'li Meral Akşener pantolon eylemine destek verirken DYP'li Sevgi Esen şekilciliğe kızdı!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde kamuda çalışan kadın personelin bugün "pantolon" giyme hakkını elde edebilmek için başlatacağı eylem, kadın parlamenterler arasında görüş ayrılığı yarattı. Pantolon konusunda görüş ayrılığına düşen kadın milletvekilleri eylemi SABAH'a değerlendirdi:

Güler Arslan (DSP) - Parlamento olarak pantolona karşıyız. Çünkü İçtüzük hükümlerini pantolon ile delerseniz, gerisi gelir. Ama işyerlerinde pantolon giyilmesine karşı değilim. Hanımların devleti hedef almak yerine, öncelikle işyerlerini ikna etmeye çalışmaları daha doğru olur.

Ayfer YIlmaz (DYP) - Kadın-erkek eşitliği mücadelesini, gerçekleştirilen Anayasa değişikliği ve yeni Medeni Kanunu'nun kabulünden hemen sonra, pantolon ile şekilleştirmek doğru değil. Böylesine önemli reform niteliğinde değişikliklerin ardından, eşitliği şekilsel boyuta indirgemeyi onaylamıyorum.

Gönül Saray Alphan (DSP)- Askeriye, polis teşkilatı, jandarma, hastaneler de kamu değil mi? Ama buralarda hanımların pantolon giymelerine imkân tanınıyor. Bana göre kamuda ayrım yapılmaksızın çalışan tüm hanımlara bu hakkın tanınması lazım.

Nesrin Ünal (MHP) - Kılık kıyafet ile uğraşmıyorum. Herkes istediğini giyer.

Sevgi Esen (DYP) - TBMM'de pantolon giyilmesine imkân tanınmasını teklif eden bir bayan milletvekili olmama rağmen, kamuda çalışan hanımların bu eylemini onaylamıyorum. Eşitliğin pantolon giymeye indirgenmesinden büyük rahatsızlık duyuyorum.

Meral Akşener (MHP) - Kamuda görev yapan hanımların büyük bölümünün, işleri gereği zaman zaman pantolon giymeleri zorunlu hale geliyor. Örneğin, bir kamu kuruluşunda mühendis olarak çalışan hanım, sık sık araziye çıkıyor. Bu hanımları etek giymeye zorlamak doğru değil. O nedenle hanımların bu talebini destekliyorum.

Eylemcilerin görevine son verilebilir
Kadın memurlar bugün işe pantolonla gitme eylemini yaparken haklarında soruşturma açılmasını ve yaptırım uygulanmasını göze alacaklar. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda kılık kıyafet hükümlerine aykırı davranan memurlara yaptırım olarak uyarma cezası uygulanması öngörülüyor. Eylemin tekrarı halinde iş aylıktan kesme, kademe ilerleme hatta göreve son vermeye kadar varabiliyor.

Kadın memurların eylemine First Lady'ler de destek verdi. TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin eşi Aysel İzgi, "Kadın memurların pantolon giymesine izin verilmeli" derken, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural'ın eşi Tuğba Vural, "Sembollerin arkasına sığınmadan kadınların pantolon giymesine izin verilmeli" dedi.

Şebnem HOŞGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır