kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sorularınız ve yanıtları

Ay ve güneş tutulması sırasında neden namaz kılınmaktadır?
Müslümanların güneş ve ay tutulması esnasında namaz kılmaları, Cenab-ı Hakk'ın kudretine ve nizamına hayranlık ve O'na kulluklarının bir ifadesidir. Bunun halk arasında yaygın öteki hurafelerle (davul çalmak, teneke çalmak vs.) bir ilgisi yoktur.

Mezar yaptırmanın hükmü nedir?

* Ölen bir kimsenin defnedildiği yerin kaybolmasını önlemek için, israfa ve aşırılığa varmamak şartıyla bir mezar yaptırılmasında dinen bir sakınca yoktur.

Namaz kılarken kalbimize vesvese gelirse namaza zarar verir mi?

* Bu vesveselerin namazın sıhhatine zararı yoktur. Namaz sahihtir. Ancak; insan niyet ederken, iradi ve kalbi bir hazırlık içinde ibadete başlamalıdır. Bu, bir psikolojik disiplin olayıdır.

Kadının cemaate katılmasının dini hükmü nedir?

* Kadınların camiye gitmesine ve cemaate katılmasında dinen bir sakınca yoktur.

Oruçluyken parfüm sürülebilir mi?

* Oruçluyken parfüm ve güzel koku sürmenin oruca bir zararı yoktur.

Dilencilere zekat ve fitre verilebilir mi?

* Fakir olup olmadıklarını bilmediğimiz dilencilere fitre ve zekat vermek doğru değildir. Müslüman zenginler bu konuda titiz davranmalı; bunun bir ibadetin yerine getirilmesi olduğunu hatırdan çıkarmamalıdır.

Şehitler ölmez denilmektedir. Bunun anlamı nedir, ne manaya gelmektedir?

* Şehitlik Peygamberlik mertebesinden sonra en yüksek rütbedir.

Vatan, millet, devlet, din, bayrak gibi mukaddes değerler uğruna düşman karşısında canını feda etmiş olanlara şehid denir ve bunlar, Allah'ın va'detmiş olduğu ebed” mutluluk hayatına kavuşacaklardır. Bu konuda Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor: "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiz; onlar ölü değildirler; fakat siz farkında olamazsınız." (Bakara, 154) Evet biz yürekten iman ediyoruz ki, bir tüfek kurşunu, bir mermi parçası, bir kılıç darbesi ve benzeri şeylerle öldüğünü sandığımız o mübarek insanlar; aslında Allah katında diridirler. Allah onlara her türlü nimetini vermekte ve kendi katında onları rızıklandırmaktadır. Şehidler, Allah katında kendilerine has yüksek bir hayatı yaşamaktadırlar.

Fakat biz onları göremiyoruz, nasıl yaşadıklarını da bilmiyoruz. Şehidlik rütbesine erişenler, muhakkak ki diğer insanlardan çok farklıdır. Hayatının baharında vatanı, milleti, devleti, namusu, dini ve mukaddes değerleri uğruna, canını feda edenler, elbette yüksek şahsiyetlerdir. Bunların mükafatları da yüksek olacaktır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır