kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kıbrıs'la ilgili yazılar ve gerçekler

ZİYA ARNAVUT

Turkiye basininda cikan yazilari gercekten uzuntu ile izliyorum. ABD de bulundugumdan dolayi,CNN Turk'te insanlarin neleri izledigini bilemiyorum. Ancak, sizlerin ve M. Birand'in yazilarni, diger gazetelerdeki Kibris'la ilgili cikan yazilari elimden geldigince internetten izlemeye calisiyorum.

Bir Kibris'li Turk olarak, memleketimden uzakta olsam bile en azindan olaylardan haberdar olmaya calisiyorum.

Kibris konusunda Birand Beyin yazdigi gibi, "Yaziklar olsun" veya "Verin gitsin" diyenler olabilir. Ancak, ortada bir takim yanlisliklarin yapildigi kesin. Tabii, bu yanlisliklar nerden kaynaklandi diye sormak gerek. Sanirim, Sayin M. Birand'in yapmaya calistigi da bu!

Oncelikle, Turkiye vatandasi kardeslermize sunu sormak istiyorum: "Bugun TC vatandasi kardeslermizden kaci yasamindan memnun? Kaci, gelmis gelmis iktidarlardan memnun? Turkiyenin ikide birde ekonomik olarak cikmaza girmesi gelmis gecmis iktidarlarin memleketi iyi yonetememesinden kaynaklanmiyormu?" Eminim ki, sizde dahil olmak uzere, cogu kardesimizin cevabi "Memnun degiliz. Iktidarlar, bizleri hortumlatip soydu, fakirlestirdi" olacaktir.

Peki, sizlerin memnun olmadigi, devamli insanlarmizi soyan bu yonetimlerin destek verdigi KKTC deki yonetici takimindan Kibrisli Turklerin memnun olmasini nasil bekliyorsunuz?

Sizde bankalar batigi zaman, devlet hemen mudahale edip vatandasi korudu.

KKTC'de, insanlar paralarni alamiyor! Hergun adadan, benim akrabalarim, komusularim goc ediyorsa, etmeye calisiyorsa, Kibrisli Turk nufusu azaliyorsa, insanlarmiz nasil ve neden memnun olacaklar? Evet, anavatan her yil milyonlarca dolar yardim yapiyor. Peki ne oluyor bu yardimlar. Kime gidiyor?

Unutmayalim ki, hurriyet sadece nefes almak degildir. Aksi halde, hapisteki insanlarda hurdur!

Olayin ozu, malesef TC deki beciriksiz yonetici takiminin adada su ana kadar destek verdigi, analarna benzeyen tanalaridir! M. Birand'in dedigi gibi.

Alinmayalim. Gercekci olup, biz nerde hata yaptik ve ne yapabiliriz diye dusunmemiz gereklidir. Bana gore, hatanin kaynagi belli. Yanlis yonetilme ve yonlendirme. Umarim, Kibrisli Turkleri ve onlarin ne dusundugunu biraz daha iyi anlamaniza yardimci olabildim. Konu oz olarak, kotu yonetilmekten kaynaklaniyor. Hani, atasozumuzun dedigi gibi "Balik bastan kokar." Lutfen, KKTC genclerin gosterdikleri hakli tepkiyi bir PKK olayina indirgemeyin. Bu kesinlikle yanlistir. Kibris Turkleride Turktur, TC vatandaslari bizlerin kardesleridir. Sizlerin sizi yonetmeyi bilmeyen yoneticilernize ve bozuk sisteme kizma hakkiniz varsa, bizlerinde bizleri yonetenlere ve var olan yanlis sisteme, ve ona destek olanlara (TC hukumetlerne) kizmaya hakkimizin olmasi dogal degilmidir?

Sevgi ve Saygilarimla,



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır