kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Orduya doktoralı komutan
2. Ordu Komutanı Orgeneral Edip Başer, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki doktorasını tamamlayarak "doktor" unvanını aldı. 1988 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnkılap Tarihi Enstitüsü'ndeki doktora çalışması devamsızlığı nedeniyle yarım kalan Orgeneral Başer'in geçen yıl çıkarılan öğrenci affından yararlandığı öğrenildi. Orgeneral Başer, Prof. Dr. Hasan Köni ve Prof. Dr. Sina Akşin'den oluşan doktora jürisinden "Balkanlar'da İstanbul Hükümeti" adlı teziyle tam not aldı. Edip Başer böylece, orgenerallik unvanına, akademik bir kariyer olan doktorluğu da eklemiş oldu.

Acil serviste yılan paniği
Çanakkale'de marul toplayan İsmail Kırşen'i (40) yılan ısırdı. Kırşen, yılanı bir torbaya koyup tedavi için hastaneye gitti. Torbadan kaçan yılan hastaneyi karıştırdı. Yılan yakalandı ve öldürüldü.

ABD elçisinden 10 bin $'lık iftar
ABD Büyükelçisi Robert Pearson, dün Ankara'da iftar yemeği verdi. Devlet bakanları Fikret Ünlü, Edip Safter Gaydalı ile bazı milletvekillerinin de katıldığı yemekte görüntü alınmasına izin verilmedi. Türk- ABD Derneği lokantasında verilen iftarda Pearson şunları söyledi: "İslam'da kin, nefret ve terörizme yer yoktur. ABD teröre karşı büyük bir savaş içinde bulunmaktadır. Türkiye bizi teröre karşı verdiğimiz bu mücadelede yalnız bırakmadı, minnettarız." Pearson'ın verdiği yemeğin maliyetinin 10 bin dolar olduğu öğrenildi.

Cengiz UYSAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır