kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sosyeteyi sarsan cinayet

Chinawhite, Laila gibi ünlü gece kulüplerini işleten Cevat Tuksavul, boğulduktan sonra 14 yerinden bıçaklanmış şekilde ölü bulundu. İstanbul gece hayatında 'marka' haline gelen Tuksavul, en son iki gece önce 20 yaşlarında bir gençle görüldü. Polis bu gencin peşinde
Londra ve New York'ta eğitim gördükten sonra İstanbul'a gelerek eğlence hayatına damgasını vurdu Cevat Tuksavul... Aradan geçen yıllar onu bir 'marka' haline getirdi. İşletmeciliğini üstlendiği her mekân, sosyetenin uğrak yeri oldu. Pasha, Susam, Chinawhite'dan sonra moda haline getirdiği son mekan Taksim'deki Pucci Bar'dı.

Tuksavul, 4 Aralık gecesi saat 23.40 sıralarında işletmeciliğini yaptığı Gümüşsuyu'ndaki Pucci Bar'dan ayrıldı. Kapının önünde bir taksiye bindi. Aynı taksiye, 500 metre ileride bekleyen bir genci de aldı.

KANLAR İÇİNDE YERDEYDİ
Tuksavul, kumral, orta boylu ve 19-20 yaşlarında olduğu belirtilen bu gençle birlikte, Cihangir Caddesi Rüyam Apartmanı Numara 2/2'deki evine gitti. İşine gösterdiği disiplinle tanınan Tuksavul; önceki akşam Pucci Bar'a gitmedi. Arkadaşları, Cevat Tuksavul'un telefonlara da cevap vermemesinden şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Polis, Tuksavul'un 5 yıldır oturduğu eve gitti ve kapıyı uzun bir süre çaldı. İçeriden hiçbir ses gelmemesi üzerine çilingir yardımıyla içeri giren polis, korkunç manzarayla karşılaştı: Cevat Tuksavul holde, giyinik bir halde yüzükoyun yatıyordu ve kan içindeydi.

TAKSİ ŞOFÖRÜ İFADE VERDİ
İnceleme sonucunda, ünlü işletmecinin kaşkolla boğulduğu ve 14 yerinden bıçaklandığı belirlendi. Evin birçok yerinde kan izi bulunurken, Tuksavul'un ilk darbeden sonra katilden kaçmaya çalıştığı anlaşıldı. Pencere ve kapıların kapalı olduğu ancak kilitli olmadığı da tespit edildi.

Hemen soruşturma başlatan polis, bir gece önce Cevat Tuksavul ve beraberindeki genci eve götüren taksi şoförü Harun Girgin'e ulaştı. Girgin'in ifadesi doğrultusunda eşkali belirlenen genç aranmaya başlandı.

SPERM İZİ ARANIYOR...
Tuksavul'un chat yaparken Ankaralı bir gençle tanıştığı, olay gecesi barın 500 metre ilerisindeki otobüs firmasından kendisini ziyarete gelen bu genci aldığı öne sürülüyor. Sağcı örgütlerin, internet aracılığıyla tanıştıkları bazı kişileri tuzağa düşürdükleri, Tuksavul'un da bu kurbanlardan biri olduğu da iddialar arasında.

Bu arada katilin evin heryerini karıştırdığı belirlendi, çalınan bir şey olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Tuksavul'un cesedinde, sperm kalıntısı olup olmadığı da incelenecek. İş arkadaşları Cevat Tuksavul'un eşcinsel olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Ancak özel hayatını hiç bir zaman işine yansıtmazdı. Oldukça disiplinli bir kişiydi. Sürekli yalnızdı, çevresinde fazla insan yoktu" dedi.

Müşterisi kendini özel hissederdi
Cevat Tuksavul, Londra ve New York'ta hem okudu, hem çalıştı. Yıllarca yurt dışında yaşadıktan sonra 1975'te İstanbul'a döndü ve işletmeciliğe soyundu. Tuksavul'un profesyonelliğe adım atışı 1986'da, Plaza Gece Kulübü'nde Metin Fadıllıoğlu ile başladı. Ardından 1991 yılına kadar Fadıllıoğlu'nun sahibi olduğu 'Etiler 29'un işletmeciliğini yaptı. Çok geniş bir çevre edindi. Tuksavul, Alarko Grubu'na bağlı Kuruçeşme'deki Pasha'nın yaratıcıları arasına girerek bir ilke imza attı.

KAPIDAKİ İNSANLARI SEÇTİ
Pasha'da iki sezon çalışan Tuksavul, kapıda durup içeri girebilecek insanları seçmesiyle dikkat çekti. Eğlence hayatındaki 3 kuşağı da tanıyan ünlü işletmeci yeni açılan her mekândan teklif almaya başladı. Pasha'nın ardından 1993'te, doğduğu ve oturduğu Cihangir'de Ari Acıman, Avi Habib ve Bülent Gökdere ile Susam adını verdikleri bir bar açtı. Artık işletmecilikten ortaklığa terfi etmişti. Geçtiğimiz kış İzzet Çapa'nın sahibi olduğu Levent'teki Biet Kebapçı'sında müdürlük yaptı. Chinawhite'ın yarım sezon müdürlüğünü de yapan Tuksavul, Laila'ya geçti.

Tuksavul, Londra'da edindiği eğlence kültürünün etkisiyle çok titiz davranırdı. Müşterisine kendisini özel hissettirmeyi bilirdi. En yakın dostlarından biri Canan Yaka idi, onunla çok dertleşirdi. Hiç araba kullanmazdı. Cihangir hayranıydı. Dekorasyonunu kendisinin yaptığı evinde vakit geçirmeyi çok severdi.

DOSTLARI ANLATIYOR

Kalender biriydi
* İzzet Çapa, Tuksavul'un çok engin ve kalender bir insan olduğunu söyledi: "Gece aleminde herkes onu iyi tanır. Benim işletmemde sadece 20 gün çalıştı ancak işini yapan ve bunun için uğraşan çok iyi bir adamdı."

Tecrübeliydi
* 1985'ten beri Tuksavul'un arkadaşı olan Fırat Vargören, "Dünyayı gezen, işletmecilik konusunda tecrübeye sahip bir isimdi. Laila'da bir ay birlikte çalıştık. Gece hayatını çok iyi tanırdı" dedi.

Susam'ı o tanıttı
* Tuksavul'un ismini ilk olarak Susam Bar'da duyurduğunu söyleyen Laila Bar'ın eski işletmecilerinden Yadigar Cengizer şunları söyledi: "Onunla 1 ay kadar birlikte çalıştık. Engin bir kültüre sahipti. Susam'ı İstanbul'a o tanıttı."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır