kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Salkım Hanım'ın sansürleri

MHP'li Ahmet Çakar: 'TRT tüm filmi oynattı ama RTÜK'e sansürlenmiş kasedi gönderdi'
"Salkım Hanım'ın Taneleri" adlı filmle ilgili tartışma bitmek bilmiyor. RTÜK, "TRT filmin Türkiye'nin sosyal dokusu ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan bölümlerini yayınlamadı" gerekçesiyle ceza vermedi. Tam ortalık durulacak derken, MHP'li Ahmet Çakar, "TRT filmi aynen yayınladı, RTÜK'e gönderdiği kaseti sansürledi" iddiasını ortaya attı.

Şikayet edilen sahneleri izleyen RTÜK üyeleri ise filmin sinemada yayınlanandan 20 dakika kısa olduğunu gördüler. İki üyenin karşı çıkmasına rağmen, "TRT'ye müeyyide uygulanması halinde yönetim kurulu düşeceği için ceza verilmemesi" kararı alındı.

Ancak film için Meclis'e araştırma önergesi veren MHP'li Ahmet Çakar ortaya yeni bir iddia attı. Üst Kurulu arayan Çakar, "Film TRT'de kısaltılmadan, sansürsüz yayınlandı. Size gönderilen kaset sansürlenmiş. Bu kaseti saklayın. TRT'de yayınlanan filmin kaseti ile karşılaştıracağız" dedi. SABAH'ın sorusunu yanıtlayan bir Üst Kurul yetkilisi, "Çakar'ın iddiası doğru çıkarsa konu yeniden kurul gündemine gelir" dedi. TRT Genel Müdürü Yücel Yener ise, TRT-1'de 9 Ekim'de yayınlanan filmin, çıkarmalar yapılarak ekrana getirildiğini söyledi.

Şule TÜRKER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır