kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Melih Aşık, Medyakronik'e küstü
Gazeteci Melih Aşık, Milliyet'teki köşesinde "Salkım Hanım'ın Taneleri"ni ve filmin senaryo yazarı Etyen Mahçupyan'ı eleştirmişti.

Bu eleştirilerin haksız olduğunu düşünen Medyakronik editörleri de 4 Aralık'ta Melih Aşık'ı eleştirdi.

Bunun üzerine Melih Aşık, Medyakronik'e bir "mektup" yazarak onlara veda etti. Ben bu olay için "küstü" kelimesini kullandım. Ama sanırım "yolunu ayırdı" demek daha doğru olabilir. Çünkü "Atatürkçü ve laikçi" Melih Aşık, Medyakronikçiler'i, "İkinci cumhuriyetçi ve demokrat görünümlü dincilerle" aynı çizgide olmakla suçluyor! İşte Aşık'ın "veda" mektubu:

Sevgili Medyakronik,

Bugünkü (4 Aralık) "Onlar Hakikatin Peşinde" başlıklı başyazınız aynen şöyle bitiyor:

"... Unutmadan şunu da ekleyelim: Kimin kiminle 'hısım' olduğuna dair yorumumuzda ne kadar haklıymışızÉ Milliyet'ten Melih Aşık bakın bugün nasıl devam ediyor: 'Senaryo belli bir maksada yönelik olarak kafadan yazılmış.'(!) Oysa 'hakikat'e ulaşmayı kim istemez!..."

Yani.. "Senaryo belli maksada yönelik olarak kafadan yazılmış" cümlesi nasıl oluyor da "kimin "kiminle hısım olduğu" yorumunuza hak veriyor... Doğrusu ben anlamadım. Belki okurlarınız arasında da anlamayan vardır . İzah ederseniz iyi olur. Kuşku veren cümlelerinizi okurlarınız sizin lehinizde yorum olarak mı algılıyor? Galiba öyle de bir durum var.

Bu arada yorumlarınızın peşinden bizlerin yazılarını aynen verdiğiniz için teşekkürler... Böylece yaptığınız kafadan yorumların bizim yazılarla ne kadar ilgili olduğunu okurlarınız takdir edecektir.

Bu arada sizleri ikinci cumhuriyetçi ve demokrat görünümlü dinci dostlarınızla başbaşa bırakmanın ve daha fazla rahatsız etmemenin daha iyi olacağını düşünüyorum...

Medyayı tarafsız gözle eleştirecek bir web sitesi umudumuzu bir başka bahara ertelemenin zamanı geldi sanırım. Çok değerli bir medya eleştirisi işlevini, bunu en güzel şekilde yapacak birikime ve yeteneklere sahip olmanıza rağmen, beş para etmez şeyleri savunma adına harcadınız. Eleştiriyi bıraktınız, kişilere saldırıya geçtiniz. Zor işi bıraktınız kolaya soyundunuz...

Bir medya heyülasına çeki düzen vermekte en büyük silahınız olacak temiz yüreğinizi hesap sahiplerinin peşine taktınız.

Size yazmak için harcadığım vakit, takılmalarım, sitemlerim, mektuplarım sevgi ve umudumun sonucuydu.

Veda etme zamanı geldi sanırım.

Hoşçakalın

MELİH AŞIK

(5 Aralık 2001)



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır