kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Borsa zinciri kırdı

İMKB Endeksi dün yüzde 6.34 değer kazanarak önemli direnç seviyesi olan 12 bin 400 puanı aştı
Borsa fren tanımıyor. Önceki gün yüzde 5.5 değer kazanan borsa, dün de yüzde 6.34 oranında yükselerek 12 bin 687 puana tırmandı. Endeks, yükseliş için önündeki en büyük engel olarak kabul edilen 12 bin 400 puandaki direncini bu kez kırmayı başardı. İşlem hacmi 19 Kasım'dan sonra ikinci kez 1 katrilyon lira seviyesine ulaştı.

Önceki gün 1 milyon 480 binden 1 milyon 455 bine gerileyen dolar ise bu seviyeyi korudu. 1 milyon 450 bin lirada çok kuvvetli psikolojik desteği bulunan dolar, bu bandın altına inmekte zorlanıyor. Merkez Bankası'nın bugün için geçerli olacak dolar satış kuru 1 milyon 453 bin olarak belirlendi.

Bono piyasasında da önceki gün yaşanan hızlı düşüşün ardından gelen kâr realizasyonları, faiz bandının yüzde 65-75 civarında tutunmasına neden oldu. Fon yöneticileri kısa vadede Merkez Bankası'ndan bir faiz indirimi beklenmediğini, bunun da bono oranlarında düşüşü sınırladığını belirtiyorlar.

Dış siyasetteki yumuşama, Hazine'nin yeni dış borç alması bir süre önce yumuşayan piyasaların iki gündür yaşadığı rally'nin ana nedeni olarak gösteriliyor. Olumlu havanın, IMF ile yapılacak yeni stand-by'ın netleşmesi ile devam edeceği beklentisi var.

Dow Jones 10 bini aştı
New York Borsası, dünyayı sarsan 11 Eylül saldırıları sonrası tüm kayıplarını geri aldı. Dow Jones Endeksi, ekonomik canlanma sinyalleriyle birlikte son olarak 5 Kasım'da gördüğü 10 bin puanın üzerine çıktı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır