kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

IMF Arjantin'in umudunu yıktı

IMF, iflasın eşiğine kadar gelen Arjantin'in istediği 1.3 milyar dolarlık acil krediye yeşil ışık yakmadı.
Bu kararın, 132 milyar dolar kamu borcu bulunan ve 900 milyon dolarlık ilk ödemeyi bu ayın 19'unda yapması gereken Arjantin'deki krizi daha da derinleştireceğinden endişe ediliyor. Hükümetin bu parayı iç piyasadan karşılaması bekleniyor. Analistler, aralık ayındaki ödemelerin yapılması durumunda bile Arjantin'in sadece biraz zaman kazanmış olacağına dikkat çekiyorlar. Ülkenin dış borç taksitlerini düzenli olarak ödeyebilmesi için Nisan ayına dek 8 milyar dolar bulması gerekiyor.

Uzmanlar Arjantin'in içine girdiği mali kıskaçtan kurtulabilmek için devalüasyona gitmek ya da ABD dolarını ulusal para olarak kabul etmesinden başka çaresi kalmadığını savunuyor. Hatta IMF'nin devalüasyon konusunda bastırdığı ve bu nedenle parayı vermediği söylentileri dolaşıyor.

Arjantin hükümeti, ülkede artan panik havasının mali sisteme verebileceği zararı engellemek için geçen hafta Cuma günü bankalardan çekilebilecek nakit miktarını haftalık 250 dolarla sınırladı. Ancak sadece Cuma günü sistemden 1 milyar doları aşkın para çekilişinin yapılması, ülkede tansiyonun daha da arttığını gösteriyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır