kapat
07.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Korsanlar ünlü yatçıyı öldürdü
Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı yatçılarından biri sayılan Peter Blake korsanların kurbanı oldu. Yat dünyasının en büyük kupası sayılan Amerika Yat Kupası sahibi olan 53 yaşındaki Blake, teknesi ve 2 mürettebatıyla birlikte Brezilya'daki Amazon Nehri'nde keşif gezisi yapıyordu. Bu sırada korsanların silahlı saldırısına uğrayan Yeni Zelandalı yatçı, ekibi tarafından kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Blake'in sponsoru Omega, tekneye saldıran korsanların amacının soygun olduğunu açıkladı.

Pearl Harbor DVD'si satış rekoru kıracak
Hazİran ayında tüm dünya sinemalarında aynı anda vizyona giren ve tarihin en önemli baskınının konu edildiği 'Pearl Harbor' filminin DVD'si piyasaya çıktı. Yaptığı 450 milyon dolar hasılattan ve Türkiye sinemalarında 650 bini aşkın seyirciyle buluşmasından sonra merakla beklenen DVD, Türkiye'de... 2 DVD'lik set halinde satışa sunulan Pearl Harbor'un, en çok satan Matrix ve Gladiator filmlerinin DVD satışını geride bırakarak, rekor kırması bekleniyor.

Kuzey ittifakı: Ladin'in oğulları ve Zawahiri öldü
Amerikan bombardımanında yaralandığı söylenilen Ladin'in sağ kolu Ayman El Zawahiri'nin dün öldüğü öne sürüldü. New York Times gazetesine konuşan Kuzey İttifakı komutanlarından Alim Şah, "Dağlardaki komutanlarımdan bir haber aldım. Zawahiri'nin öldürüldüğü söyleniyor" diye konuştu. Ladin'in sağ kolu olarak bilinen Zawahiri, El Kaide'nin eylemlerinin ardındaki "beyin" olarak nitelendiriyor. Doktor olan Zawahiri, Mısır İslami Cihad örgütünün de lideri. El Kaide'nin komutanı olduğu 1998 yılından bu yana Ladin'in yanından ayrılmıyor. Bu arada dünkü bombardıman sırasında Ladin'in büyük oğullarıyla damatlarının öldüğüde iddia edildi. Amerikalı yetkililer, Ladin'in 14 oğlundan büyük olanların öldüğü yolunda haber aldıklarını belirtiyor.

General Dostum, yeni hükümeti tanımıyor
Kuzey İttifakı liderlerinden Özbek General Dostum yeni kurulan Afgan hükümetini boykot edeceğini açıkladı. Mezar-ı Şerif'i elinde tutan Dostum bu kararı, birçok etnik grubu içeren Cümbüş-ü Milli Partisi ve Özbekler'e, geçici hükümette önemli görevlere getirilmedikleri için aldığını söyledi. Dostum, Dışişleri Bakanlığı yerine kendilerine tarım, madencilik ve endüstri bakanlıkları verilmesine içerlediğini söyledi.

Şarboncu Amerikalı internette yakalandı
Amerika'nın dört bir yanındaki kürtaj kliniklerine 280 adet sahte şarbon mektubu gönderen Clayton Lee Waagner dün yakalandı. FBI'ın en çok aranan 10 suçlu listesine de giren Waagner, kürtaj klinikleriyle ilgili bilgi almak için internete girdiği anda yakalandı. İnternet kafenin sahibi, "Aranıyor" posterlerinden tanıdığı Waagner'i ihbar edince polis, geçtiğimiz Şubat'ta hapisten kaçan şarboncuyu kansız bir operasyonla yakaladı.

Türkiye'deki Hizbullah da ABD'nin terör listesinde
ABD Dışişleri Bakanlığı, 39 grup, hayır kurumu ve şirketten oluşan yeni bir ''terör örgütü listesi'' yayınladı. Listede Afganistan, Yunanistan, İtalya, Japonya, Lübnan, Libya, İspanya, Türkiye gibi ülkelerden terörist gruplar, bu gruplarla bağlantıları olduğundan şüphe edilen hayır kurumları ve şirketler yer alıyor. Listede Türkiye'den dinci terör örgütü Hizbullah'ın da yer aldığı öğrenildi.

Beyaz Saray'da kuşkulu olay
ABD'DE başkanlık sarayı (Beyaz Saray) yakınlarında şüpheli davranışlarıyla dikkat çeken bir kişi yakalandı. Bu kişinin park ettiği araçta, çok sayıda silah bulunduğu açıklandı. Gizli Servis sözcüsü Tony Ball, koruma görevlilerinin şüphelendikleri 26 yaşındaki kişiyi gözaltına aldıklarını belirtti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır