kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dünya Kupası'nı kazanırız

SABAH yazarı Hıncal Uluç, 13 Kasım tarihinde FOTOMAÇ'ta yayınlanan futbol sohbetinde Milli Takım'la ilgili çarpıcı görüşler ortaya koymuştu. İşte Uluç'un görüşleri:
* SORU: Türkiye, 2002 Dünya Kupası'na gitmenin önemini kavramış durumda mı?

Bir defa ilginç, ilginç olduğu kadar da tatsız bir gözlemim var. Türkiye'de kulüpler, Milli Takım'ın önüne geçti. Yani Türkiye'nin neredeyse 50 yıl sonra yeniden Dünya Kupası finallerine gitmesi, bizim fanatik futbolseverimiz açısından G.Saray ya da F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi maçlarından önemli değil.

Aslında dünyada da aynı eğilimi gözlemek mümkün. Futbolcu transferi konusunda bütün kısıtlamaların kaldırılması ve her takımın kendi imkanları çapında bir Dünya Karması gibi sahaya çıkması Milli Takım olayını perde arkasına itti. Zaten Lazio-Galatasaray maçında Romalılar'ın G.Saray'ı, F.Bahçeliler'in Lazio'yu tutmaları milli duyguların kulüp duygularının çok gerisinde kaldığını gösteriyor.

Türkiye'nin ihtiyacı var
Oysa dünyanın, olimpiyatlarla beraber en çok seyirci toplayan organizasyonu Dünya Kupası. Ve Türkiye'nin dünyanın her yerinde izlenen bu tür olaylarla adını duyurmaya da fena halde ihtiyacı var. Öyle olunca 2002 Dünya Kupası için Japonya'ya gitmemizin önemi açık.

Gitmemiz için ikinci gerekçe şu...

Dünya futbolunun durumu meydanda. Avrupa'da lider denilecek bir Milli Takım adı verin bana. Almanya dahil herkes herkesi yenebiliyor. Efsane Brezilya bile Dünya Kupası'na gitme işini son maça bıraktı. Hollanda elendi bile...

İşte böyle bir Dünya Kupası'nda iyi hazırlanmış ve iyi yönetilen bir Türkiye'nin efsane takım olması, hatta kupayı kazanması katiyen hayâl değil.

Bu da Japonya'ya mutlak gitmemiz gerektiğinin başka bir göstergesi.

Hıncal ULUÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır