kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

10 milyon $ cepte
Milli Takım, Dünya Kupası biletini alırken, Futbol Federasyonu'nun kasasını da doldurdu. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, FIFA'nın Dünya Kupası finalistlerine dağıtacağı asgari paranın 10'ar milyon dolar olduğunu açıkladı. Şenes Erzik, "Türkiye bu parayı katılım payı olarak alacak. Ayrıca yayın gelirleri ve diğer kalemlerle, ülkeye gelecek para 20 milyon doları bulacak" ifadesini kullandı.

Fark Sami Yen'de
Milli Takım'a Ali Sami Yen Stadı hep uğurlu geldi. Ay-yıldızlı takım 1950'de İnönü Stadı'nda İran'ı da 6-1 ile geçtikten sonra Türkiye'de 5 ve daha farklı kazandığı tüm maçları Ali Sami Yen'de oynadı. Ay-yıldızlılar Ali Sami Yen'de 20 Ağustos 1997'de Galler'i 6-4, 10 Kasım 1996'da San Marino'yu 7-0 ve 12 Ekim 1994'de de İzlanda'yı 5-0 gibi farklı skorlarla geçmişti. Milli Takım en son 5-0'lık galibiyeti ise deplasmanda 10 Eylül 1997'de San Marino önünde almıştı.

Protokolde izdiham
Protokol tribünündeki izdiham nedeniyle çok sayıda kişi ayakta kaldı. Maçı Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Avusturya Başbakan Yardımcısı Susanne Riess Passer ile birlikte takip etti. Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, AK Parti Başkanı R.Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Valisi Erol Çakır ve çok sayıda bürokratın yanı sıra işadamı Sakıp Sabancı da tribündeydi.

Fatih Terim de maçtaydı
Milli maçı Süper Lig'de görev yapan 11 teknik adam izledi. Milan'daki görevine son verilen Fatih Terim de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Terim maçtan sonra, "Türkiye bir futbol ülkesi. Bu takımın finallerde de iyi işler yapacağına inanıyorum" dedi. Ayrıca F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, F.Bahçe eski başkanı Ali Şen, G.Saray Teknik Direktörü Lucescu da tribündeydi.

Bariç'ten kutlama
Avusturya Milli Takımı Teknik Direktörü Otto Bariç, "Türk Milli Takımını kutluyoruz. Bize karşı çok iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Bir hata yaptık arkasından fark geldi. Ben böyle bir sonuç düşünmemiştim. Son iki maçta iyi bir performans sergilemiştik ama bu sefer kötü oynadık. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu

Averajı düzelttik
Milli Takım, Avusturya'yı farklı yenip Dünya Kupası vizesini alırken, rakibiyle arasındaki averajı da düzeltti. Ay-Yıldızlı ekip, Avusturya karşısında tarihinde oynadığı 11. maçta dördüncü galibiyetimizi alırken, attığımız 5 golle de düne kadar 9'a 13 olan averajı da 14'e 13 olarak lehimize çevirdik.

Kâbus sona erdi
Milli Takım, Avusturya'yı 5-0 yenip, tarihindeki 14 Kasım kâbusuna da son verdi. Daha önce 14 Kasım tarihinde 4 maç oynayan Ay-yıldızlı ekip galibiyet alamamıştı. Milliler, bu yenilgilerin en acısını 1984'te yaşamış, 14 Kasım'da İzmir'de İngiltere ile oynanan karşılaşmayı 8-0 kaybetmiştik. Dünkü 5-0'lık galibiyetle bu tabloyu da değiştirdik.

2 bin polis çalıştı
İstanbul Emniyeti, dün akşamki karşılaşma için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Maçtan saatler önce Ali Sami Yen Stadı'nın çevresinde kontrol merkezleri oluşturan polis, buralarda sıkı arama yaparken taraftarların üzerinde bulunan yabancı maddelere el konuldu. Emniyet Müdürlüğü, maç için 2 bin polisin görevlendirildiğini açıkladı.

Slovenya Hagi'yi yedi
Teknik direktörlüğünü Hagi'nin yaptığı Romanya, deplasmanda 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Slovenya ile 1-1 berabere kalınca elendi. Almanya, 1-1'in rövanşında Ukrayna'yı Dortmund'da gole boğdu: 4-1. Belçika'daki ilk maçta 1-0 mağlup olan Çek Cumhuriyeti ise, evinde de 1-0 kaybetti. Bu sonuçlarla Almanya, Slovenya ve Belçika Dünya Kupası vizesini alan takımlar oldu.

Oved olay oldu
F.Bahçe'nin FIFA kanalıyla transfer etmek istediği 17 yaşındaki Oved için İsrail basını ayağa kalktı. Yediot Gazetesi, Maccabi Tel Aviv"in Oved ile uzun vadeli sözleşme yapmak istediği ancak önceliğin F.Bahçe'de olduğunu yazdı. Maariv Gazetesi de, Maccabi'nin Oved'in babasını bugün görüşmeye çağırdığını ancak F.Bahçe ile yapılan centilmenlik anlaşması nedeniyle Yosi'nin bu randevuya gitmeyeceğini duyurdu. Menajerler Oved için 170 bin $ isterken, sarı-lacivertli kulüp ise 50 bin $'ın üstüne çıkmıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır