kapat
10.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  İki kadın ve iki yıkılan hayat
Adana'da 14 Eylül 2001'de, evli ve iki çocuk babası Harun Özşahin, evlenme vaadiyle kaçırdığı 24 yaşındaki Gönül Aktaşlı tarafından önce silah sonra da bıçakla feci şekilde öldürüldü. Genç kız cinayetten sonra polise teslim oldu. Aktaşlı, dün Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Özşahin'in eşi Esin Özşahin de hazır bulundu.
Tüm Metin

  Yermez doktora havale
İşadamı Üzeyir Garih'in katil zanlısı Yener Yermez, Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Başkanı Ali Asker Kazak, iddianameyi özetleyerek, sanık Yermez'e savunmasını sordu. Yermez, iddianamede yer alan, "Pınar Konuşkan ile mezarlıkta birlikte oldukları" yönündeki ifadeyi kabul etmeyerek, "mezarlıkta yalnız olduğunu" söyledi.
Tüm Metin

  Beni Müslüman gibi gömün
Türk kızı Asiye, 12 yıl önce Londra'da tanıştığı İngiliz Robert Louis Bendon ile evlendi. Bendon Ailesi'nin 1 yıl sonra erkek çocukları dünyaya geldi ve adını Ray koydular. Bu mutlu evlilik ancak 6 yıl sürdü, Asiye Ankara'ya dönerek 'Bob' diye hitap ettiği eşi Robert'la yollarını ayırdı. Resmen boşanmadılar ama birisi Londra'da diğeri Ankara'da yaşamaya devam ettiler.
Tüm Metin

  6'yı bilene 1.2 trilyon ikramiye var
Dün akşam saatlerinde hasılat 850 milyar lirayı aşmıştı. Sayısal Loto'da, çekiliş günü olan Cumartesi (bugün) gelen büyük taleple, hasılatın 1.2 trilyon lira civarında olması bekleniyor. Çekiliş bu akşam TRT1 ekranlarında Avusturya-Türkiye milli maçının devre arasında canlı olarak yayınlanacak.
Tüm Metin

  Emekliye bedava göz ameliyatı
Emekli Sandığı ile yapılan anlaşma çercevesinde tüm emekliler, katarakt, göz içi lensi ve göz tansiyonu gibi göz ameliyatlarını ücretsiz yaptırabilecekler. Bu ameliyatları olan hastaların muayene ve tüm tetkikleri de ücret alınmadan gerçekleştirilecek.
Tüm Metin

 Bir maniniz yoksa... Komşular günü'ne bekliyorum
Toplumsal huzur ve barışın temel taşı sayılan sağlam aile yapısının bir sonraki halkası olan komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla kutlanmaya başlanan "18 Kasım Komşular Günü" için, Başkan Sarıgül'den tüm Şişlililer'e davet var.. Sosyal ve ekonomik sorunlarla dolu bir dönemden geçen toplumun Türk aile yapısı sayesinde ayakta durduğunu hatırlatan Başkan Sarıgül...
Tüm Metin

  112 sapıkları yandı!
İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karaaslan, 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen gereksiz telefonlardan şikayet ederek, "Her gün ortalama 60 bin telefon alıyoruz. Ancak bunların içerisinde sadece 2 bini ilk yardım ve sağlıkla ilgili. Geri kalan kısmı ise ya yanlış arama, ya da taciz maksatlı" dedi.
Tüm Metin

  Tansa barıştırdı
Sosyetenin ünlü ismi Ender Mermerci ile şirket kasasındaki paraları usulsüz yollarla üzerine geçirmekle suçladığı kayınbiraderi Sadullah Sefa Mermerci arasında 8 yıl süren kavga tatlıya bağlandı. Mermerci'nin büyük kızı Tansa, annesini ve amcasını barıştırmayı başardı.
Tüm Metin

  Anıtkabir'de çalışarak ATA'ya borcunu ödedi
Bolu Milletvekili Nuri Efendi öğle saatlerinde gelen bir telgrafla sevince boğuldu. Telgraf, kızının sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini müjdeliyordu. Bir yandan Kurtuluş Savaşı'nda mücadelesini sürdüren, bir yandan da genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş hazırlıklarını tüm güçlüklere rağmen devam ettiren Mustafa Kemal Paşa, bu yaşlı milletvekilinin heyecanına Meclis'in loş bir odasında "Hayırdır inşallah, beybaba?" diyerek ortak oldu.
Tüm Metin

  Unutulan "First Leydi"
Ulu önder Atatürk, ölümünün 63'üncü yılında bugün Anıtkabir'de anılıyor. Ancak eşi ve TBMM'ye giren ilk Türk kadını olarak adını tarihe yazdıran, 26 yıldır İstanbul Edirnekapı Mezarlığı'nda yatan eşi Latife Hanım ise unutuldu. Ölüm yıldönümünde anılması bir yana siyasi parti ve dernek başkanları, kadın dernekleri bile Latife Hanım'ın mezarının yerini bilmiyor.
Tüm Metin

  14 ay sonra tahliye
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Egebank davasında dün aralarında Yahya Murat Demirel'in eşi Ayşenur Esenler Demirel, avukat Aydoğan Semizer ve reklamcı Nail Keçili'nin de bulunduğu 13 sanık, 14 ay sonra tahliye edildi. Davada Murat Demirel'in de aralarında bulunduğu 4 tutuklu kaldı. Nail Keçili, Etibank davasından tutuklu olduğu için tahliye olamadı.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
ABD Dışişleri Bakanlığı, Müslüman ülkelerden vize için başvuran 16-45 yaş arası erkeklere 20 günlük bekleme süresi getirilmesine ilişkin bir uygulama başlattı. United Press International (UPI) haber ajansına dayanarak The Washington Times gazetesinde yayınlanan haberde, yeni uygulamanın yaklaşık 20 Müslüman ülke için geçerli olacağını belirtildi. Yetkililer, Türkiye'nin kesinlikle bu listede yer almadığını vurguladılar.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır