kapat
10.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Çekin hükmü bitti güven geri geliyor
Hiç kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilen 38'inci maddesine konan bu cümle, Türk ticaret hayatını "sil baştan" yapacak kadar radikal değişikliğe uğratacak.
Tüm Metin

  Bankalardan 'kriz bilançosu'
İMKB'de işlem gören bankalar son gün olması nedeniyle arka arkaya bilançolarını açıkladı. İş Bankası dokuz ayda 47 trilyon lira net kâr elde etti. Bankanın geçen yıl aynı dönemde kârı 239.1 trilyon lira idi. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, reel sektöre verdikleri desteğin sürdüğünü belirterek, eylül sonu itibariyle bankanın kredi hacminin 5 katrilyon lirayı aştığını söyledi.
Tüm Metin

  Döviz havalesi yasak
Türkiye'de yaşanan dolarizasyona bir çare bulmak isteyen Merkez Bankası yıllardır var olduğu halde hemen hiçbir bankanın uymadığı Türk Parasını Koruma Kanunu'nun 32 sayılı 4/c maddesine sarıldı. Merkez Bankası ekim başında Türk vatandaşları arasında döviz havalesi yapılmasını yasaklayan bu maddeyi anımsatarak, "dövizli havalelerinizi durdurun" diye tüm bankalara uyarı yazısı gönderdi.
Tüm Metin

  John Deer'a inat Textron'u getirdi
Kamuoyu, Mehmet Hattat ismini geçen yıl ABD'li ortağı traktör üreticisi John Deere ile olan anlaşmazlıklarından tanıdı. İki ortak, Nisan ayında John Deere traktörlerinin Türkiye'de üretim ve satışına ilişkin ortaklık anlaşması imzaladı. Ancak kısa süre sonra yüzde 51'i John Deere'a, yüzde 49'u Mehmet Hattat'ın şirketi Hema Endüstri'ye ait şirket içinde tam bir savaş başladı.
Tüm Metin

  Özilhan: Kriz, devletin şişkin kadrosunu gözümüze soktu
Türkiye Sanayici ve İşadamları Dernekleri (SİAD) Başkanlar Zirvesi'nde konuşan TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, bugün Türkiye'nin krizle mücadelenin başladığı tarihe göre çok daha zor koşullar altında olduğunu söyledi. Dış dünyanın Türkiye'yi olumsuz etkileme potansiyelinin 11 Eylül'den sonra arttığını belirten Özilhan "Dünyada artan hammadde fiyatları, yavaşlayan global ekonomi ve uluslararası belirsizlikten sadece biri ile karşılaşmamız bile mevcut programı ciddi etkileyecek" dedi.
Tüm Metin

  Bürokratlar amip gibi!
Son günlerde devletin küçülmesi ile ilgili tartışmaya Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler de katıldı. Devletin küçülmesinin şart olduğunu belirten Keçeciler, 1980 öncesinde de bakan sayısının 35-36'larda olduğunu, Özal döneminde bu sayının 22'ye indirildiğini söyledi. Bürokratların amipler gibi çoğaldığını söyleyen Keçeciler, "Teşkilat kanunu çıkarken, kadrolarını yüzde 50 artırmışlar.
Tüm Metin

  Türk gemisine Arap eziyeti
Türkiye'nin en gelişmiş petrol tankerlerinden Ayberk Kalkavan, Lübnan'ın Beyrut limanında 26 gündür hukuk savaşı veriyor. 18 Ekim tarihinde Lübnan Tripoli Limanı'nda İsrail Hayfa Limanı'na uğradığı gerekçesiyle tutuklanan, 28 bin 500 ton fuel oil'i tahliye ettikten sonra askeri yetkililerce Beyrut Limanı'na çekilen gemi, iki kez beraat etmesine rağmen serbest bırakılmıyor.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Ocak-Ağustos döneminde dış ticaret açığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74.3 daralarak 3.7 milyar dolara indi. İhracat 22 milyar 830 milyon dolar, ithalat 26 milyar 521 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu yıl ihracat ve turizmden 'gol' atıp döviz gelirlerinin artacağı umuluyordu. İhracattaki artış dünya ekonomilerindeki daralma nedeniyle yüzde 10.9 seviyesinde kaldı.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır