kapat
10.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Yine kurtarıcı..
Bir İslâm önderi olan Şeyh Abbas "Atatürk cehalete karşı savaştı, İslâm'a karşı değil" demişti. Atatürk'ün din hakkındaki düşünceleri, bu doğru tesbitin en inandırıcı kanıtıdır:"Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur.Yalnız şurası var ki din, Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.

ÇETİN ALTAN
Ünlü İtalyan yazarı Ferdinando Camon İstanbul'da...
Gönül, Bizans dönemi de dahil, yeryüzünde İstanbul hakkında yazılmış tüm yazı, kitap, roman, şiir, anı ve incelemelerle tablolardan oluşan, evrensel bir İstanbul "müze-kitaplığı"nın kurulup kotarılmış olmasını ne kadar isterdi...

MEHMET ALTAN
8 Katrilyon ne oldu?
Ben de, Maliye Bakanlığı'nın yanıtını, 8 katrilyonunun bütçe dışı kaldığını raporunda belirten Sayıştay'a ilettim. Görüşlerini sordum. Sayıştay Başkan Vekili Necip Pekçevik de, Maliye Bakanı gibi hassasiyet gösterip beni kırmadı. Bakan'ın açıklamasına yönelik altı sayfalık bir yorumu da Sayıştay'dan aldım.

HAŞMET BABAOĞLU
Atatürk ve ötekiler!
Atatürk'e olduğu kadar, anıların öteki "kahramanları"na da dikkatle bakmak...Kim bu adamlar? Nasıl insanlar? Atatürk karşısında ne yapıyorlar? İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün bir devlet adamı ve devrimci olarak (hem siyaseten hem de gündelik yaşam açısından) kişisel dramı ortaya çıkıyor... İşte size pek bilinmeyen iki anekdot...

ERDAL BİLALLAR
Söz vermekle olmaz!
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, bu işin önünün alınacağını buyurmuş... Hatta zahmete girip İstanbul Emniyet Müdürü'nü arayıp, "Ne istiyorsun? Adam mı, araç mı?" diye sormuş... Ardından da Yavuz Donat'a "İstanbul'un sokakları rahatça dolaşılır hale gelecek" diye konuşmuş...

MURAT BİRSEL
Devlet'in Devlet'e isyan ettiği nokta!
Peki günde 24 saat konuşmak istediğiniz bir telefon hattı için ayda 12.5 milyon ödeyebileceğinizi biliyor musunuz?Hayal gibi ama gerçek! Bunların hepsinin olması için gerekli altyapı, kanun, imkân ne isterseniz var.

YAVUZ DONAT
"Öyle biri" vardı ki...
Eski Fransız başbakanlarından Edvard Herriot, "Şark Ekspresi" ile Türkiye'ye gelir. Kendisini Edirne'de, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Numan Menemencioğlu ile Protokol Genel Müdürü Fuat Abdüsselam karşılarlar.İkisinin de "kulağı ağır işitmektedir."Herriot, İstanbul'da Vali Muhittin Üstündağ ile görüşür.

SELAHATTİN DUMAN
Deryalar yarim oldu, sebebim zalim oldu..
Türkiye'nin yazlık başkenti Bodrum'dan, Akdeniz'in şirin bir ilçesi olan İstanbul'a döneli birkaç gün oldu.. (Çarpık eğitim sisteminin beynime yüklediği coğrafi kültürden ben sorumlu değilim.. SD)Ben alayişe meraklı biri olmadığımdan kesinlikle karşılama istemedim..

OKAY GÖNENSİN
Atatürk'ün kitapları
Raymond Colrat adlı bir Fransız yazarın 1926'da yayınlanmış olan "Mısır Dramı" adlı incelemesi Atatürk'ün en fazla not alarak okuduğu kitaplardan biri. Kitap İngiliz sömürgeciliğinin Mısır'daki durumunu, bölgedeki özgürlükçü hareketleri anlatıyor. Mısır'da İngiliz güdümünde bir parlamento oluşturulmuş, sahte bir demokrasi girişimi yapılmıştır.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Sağlık Bakanı KDV konusunda haklı!
İnsan sağlığıyla ilgili konuları ve hizmetleri, normal ticari ve sınai faaliyetlerden farklı düşünmek gerekiyor. Nitekim tüm dünyanın olaya bakış açısı da bu yönde...Sağlık hizmetleri ve ilaçta, Türkiye'de uygulanan KDV oranlarının çok yüksek olduğu konusunda, tepki gösteren ve oranların indirilmesi gerektiğini belirten Sağlık Bakanı Osman Durmuş da bu konuda son derece haklı.

METİN MÜNİR
Eko kardiyolog
Geçen akşam NTV'de Ekodiyalog programını seyretmek için televizyonumu açtım.Açık söylemek gerekirse, televizyon izlemek sık sık yaptığım bir iş değildir. Yararını da görüyorum. İnsan ne olup bittiğini bilmeyince günleri uçarı bir mutluluk ve masumiyet havası içinde geçiyor.

İLKER SARIER
Televoleci Atatürkçüler!
Size sesleniyorum size!..Çok sayın Televoleci Atatürkçüler!Nasılsınız, iyi misiniz?..İşler tıkırında mı?..Makam arabaları yıkandı mı?Depolara devlet hazinesinden full benzin çekildi mi, kurşunsuzundan?..Pabuçlar da cilalanmıştır kesin...

MEHMET TEZKAN
Derviş siyasetin içinde hem de ince taktiklerle
Kim ne derse desin, Kemal Derviş siyasete soyundu..Siyasi mesajlarını ekonomik söyleminin arasına sıkıştırıyor..Her demeci olay yaratıyor..Tartışma yaratıyor..Siyasiler peşine takılmak zorunda kalıyor..

HINCAL ULUÇ
Bir 10 kasımı hatırlamak..
Maddi ve manevi imkanlarını son zerresine kadar seferber ederek hıza getirdiği gayretlerinin iki büyük amacı vardır:- Türk vatanına, her çeşit ve şüphe ve tereddütten arınmış bir kesinlikle Türk Milletini sahip kılmak;- Türk Milletini en kısa zamanda, en kestirme yoldan çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak.

ÜNAL ÖZÜAK
Eserinize bakın
Avrupa ikincisi bir ülkeye hiç yakışmıyor, basketbola yıllarca emek vermişlerin tüm kazandırımlarını aşağıya çekiyor ama yaşatabilmek adına katlanmak zorunda olduğumuz acı tablo bu maalesef. Basketbolun içinde yaşayan herkesin ayıbı bu ama en fazla, hiçbirşey yapmadan gemi aslanı gibi dolaşan, 12 Dev Adam'ın primini bozuk para gibi harcayan yetkililerin.

SANLI SARIALİAĞLU
Ayıp temizleme
Kendi sahanda Slovakya ve Makedonya ile berabere kal, İsveç'e yenil, daha sonra da masallarla milleti uyutmaya çalış. Bu ayıbın mazereti yok. Ayağımıza kadar gelen kısmeti teptik. Grubumuzda ikinci olmamız, bizim için teselli bile değil. Ne yani bir de Slovakya'nın, Makedonya'nın, Moldova'nın, Azerbaycan'ın altına mı düşecektik.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır